Kezdőlap EGÉSZSÉG Naponta 5 percig szagold ezt a növényt, ezt teszi a szervezeteddel!

Naponta 5 percig szagold ezt a növényt, ezt teszi a szervezeteddel!

Sokan nem ismerik a rozmaring gyógyítóerejét, pedig már évszázadok óta széles körben használják a hagyományos és az alternatív gyógyászatban. Számos egészségügyi hatása van, többek között a memória javítása, de a problémamegoldó gondolkodásra is jótékony hatással van.

 

A  görög diákok jól ismerik  a rozmaring memória-fokozó tulajdonságát, éppen ezért, amikor vizsgázni mennek mindig van náluk egy kis rozmaring ág. A rozmaring csak napi öt percig való belégzésével, 75%-al növelni tudják a memóriájukat.

Számos tanulmány szerint  a rozmaring karnozinsav tartalma  az a vegyület, amely képes felvenni a harcot azokkal a mérgező összetevőkel, amelyek károsan befolyásolják az agy működését.

Shakespeare is megemlíti a rozmaringot a Hamleben. Így méltatja csodálatos előnyeit. “Itt egy rozmarinszál az emlékezetre: kérlek, édes rózsám, hogy jussak eszedbe…” mondja Ophelia Hamletnek.


A rozmaring egyéb jótékony hatásai között tartjuk számon a következőket: javítja a közérzetet, gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító tulajdonságokkal bír, védi az immunrendszert, serkenti a vérkeringést, méregteleníti a szervezetet, védi a szervezetet a bakteriális fertőzésekkel szemben, késlelteti az öregedést, továbbá gyorsítja számos bőrbetegség gyógyulását.

Ha hasznosnak találtad ne felejtsd el megosztani!

Forrás:aztbeszelik.com

loading...