Kezdőlap AKTUÁLIS Nagyon sok magyar nem tud róla: Ezzel az egyetlen, ingyenesen igényelhető kártyával...

Nagyon sok magyar nem tud róla: Ezzel az egyetlen, ingyenesen igényelhető kártyával az egész Európai Unióban ingyen ellátnak a kórházakban

Hirdetés

Bár régóta igényelhető, sok ember mégsem tud az Európai Egészségbiztosítási Kártyáról. Igénylése nagyon egyszerű, és ingyenes. Tudd meg, pontosan mire használható!

 

Hirdetés

Segítség a bajban

Az Európai Egészségbiztosítási Kártya ingyenesen igényelhető okmány, amely segítségével a magyar egészségügyi ellátásra jogosult személyek, akik Magyarországon, vagy az Európai Unió bármely tagállamában állandó lakhellyel rendelkeznek, ingyenesen kaphatnak orvosi ellátást a magyar egészségbiztosítás terhére.

A jogosultságot ezen kártya igazolja. Az uniós tagországok mindegyike elfogadja az okmányt, azonban néhány ország sürgős esetben szintén engedélyezi a használatát.

Többek között Svájc, Szerbia, Norvégia és Izland.

Kártyaigénylés menete

A kormányhivatalnál, kormányablaknál lehet megkezdeni az igénylést. Fontos, hogy az igénylő a magyar egészségügyi szolgáltatásokra jogosult legyen.Az igénylés és kiállítás ingyenes, azonban a kártya elvesztése, megrongálódása esetén a pótlásért fizetnünk kell.

Kártyaigényléshez szükséges iratok

  • személyazonosságot igazoló okmány (útlevél, személyigazolvány, lakcímkártya)
  • TAJ számot igazoló okmány

Ha bármi kérdésünk van a kártyaigénylés menetével, vagy egyéb tudnivalókkal kapcsolatban, akkor a Neak oldalán válaszokat kaphatunk.

https://www.tudasfaja.com/

Hirdetés