Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Nagymamám látja el az egész falut zöldségekkel. Elárulta milyen trükköket használ!

Nagymamám látja el az egész falut zöldségekkel. Elárulta milyen trükköket használ!

Napjainkban igencsak nagy hangsúlyt kapnak a vegyszerek az életünkben, szinte alig tudunk vegyszermentes zöldségeket, és gyümölcsöket beszerezni. Ha nem akarunk megbetegedni védelmezzük a kertünk vegyszermentesen a kártevők ellen.

Készítsük el ezt a természetes keveréket a paradicsomaink védelmére!

Egy 3 literes befőttes üvegbe öntsünk 2,6-2,7 liter klórmentes vizet, adjunk hozzá 100 gramm meleg vízben előre feloldott élesztőt, és 0,5 ml cukrot.

Fedjük le egy géz textillel, tegyük meleg helyre, majd időközönként kavarjuk meg. A keverék akkor van kész, amikor beindul a fermentálási folyamat. Egy csésze keveréket adjunk 10 liter vízhez, és mindenik növényre öntsük 1 liter levet.

A nyár folyamán 3 alkalommal kell elvégeznünk ezt az élesztős öntözést, és akkor bőséges termésre számíthatunk.

Hatására a paradicsomtövek megerősödnek, és sokkal ellenállóbbak lesznek a betegségekkel, és kártevőkkel szemben.

A legfontosabb, hogy a rettegett Phytopthora betegség is elkerüli, azonban ne felejtsünk el mulcsozni is.

Néhány praktikus tanács a kertészkedők számára!

Jódot a káposztáknak. Egy vízzel teli vödörhöz adjunk 40 csepp jódot. Öntözzük mindenik növényt, amikor elkezdenek megjelenni a káposzta fejek rajtuk.

Ahhoz, hogy a magok hamarabb kicsírázzanak áztassuk 4%-os hidrogén-peroxidba őket. 12 órára a káposztát, a paradicsomot, és a céklát 24 órára. A magok fertőtlenítése érdekében áztassuk őket 10%-os hidrogén-peroxidba 20 percre 1:1 arányban. Utána mossuk meg, és szárítsuk meg a magokat.

A hagymák tövére tegyünk teát, ez majd távoltartja a kártevőket.

Eső után a burgonya felső hajtásait, 10-12 cm-re csípjük vissza, és akkor elkezdi növelni az oldalsó leveleit is, ami védelmet nyújt a kártevők ellen

A banán héját vágjuk kisebb darabokra, áztassuk egy 3 literes befőttesüvegbe, majd amikor kis buborékok kezdenek keletkezni a víz felszínén, akkor ezzel öntözzük a szobanövényeinket. Nagyon jó tápanyagforrás a banán.

Egy liter felforralt vízhez adjunk 4-5 cikk fokhagymát, és hagyjuk állni benne 20 percig. Egy teáskaná fokhagymás oldatot adjunk 1 liter vízhez, és ezzel öntözzük a növényeinket.

Ha a céklának kezd nagyon piros lenni a levele, öntözzük sós vízzel. 10 liter vízhez adjunk 1 csésze sót.

tudasfaja.com

loading...