Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Nagymamám isteni sárgabarack lekvár receptje, ami az egész faluban hírré ment!

Nagymamám isteni sárgabarack lekvár receptje, ami az egész faluban hírré ment!

Hirdetés

Elérkezett a sárgabarack szezonja, amikor is készülnek az isteni befőttek, lekvárok, kompótok és a finomabbnál-finomabb sütemények.

 

Hirdetés

A régi öregasszonyok ilyenkor hatalmas üsttel láttak neki a sárgabarack lekvár készítésének. Az alábbiakban is egy ilyen receptet mutatunk be, ami egy nagymama ősrégi receptje alapján készül. Olyan finom és különleges volt, hogy hosszú évtizedekig az egész falu ezt a receptet használta nyáron.Hozzávalók:

  • 4 kg sárgabarack
  • 120 dkg kristálycukor
  • nátrium-benzoát

Elkészítés:

Alaposan mossuk meg a sárgabarackokat, magozzuk ki őket és ha szükséges a rohadt, csúnya részeket is vágjuk ki belőle. Daráljuk le alaposan a félbe vágott barackokat, az így ledarált gyümölcsöt pedig tegyük át egy nagyobb tálba, amin fel is tesszük majd főni. Szórjuk szét rajta a cukrot, majd a nátrium-benzoátot és főzzük fel az egészet alacsony lángon.Mossuk ki alaposan a befőttes üvegeket és hagyjuk kiszáradni őket. Végül öntsük bele az üveg szájáig a lekvárt, majd légmentesen zárjuk le. Fordítsuk meg fejjel lefelé az üveget pár perc erejéig, majd 2-3 napra meleg ruhába tekerjük be és hagyjuk ebben kihűlni.

Szerző: tudasfaja.com 

Hirdetés