Kezdőlap AKTUÁLIS Nagy a baj, rendkívüli közleményt adott ki a Vízművek

Nagy a baj, rendkívüli közleményt adott ki a Vízművek

Hirdetés

A Fővárosi Vízművek közleményéből kiderült, hogy egy nagy és egy kis átmérőjű vízvezeték tört el a XVI. kerületben, a Veres Péter utcában.

 

Hirdetés

A törés következtében teljes szélességben lezárták az utcát a Sárgarózsa utca és a Thököly utca között, és a helyreállítási munkálatok akár a hétvégéig is eltarthatnak.

Az eset nagymértékű vízkárosodást okozott az útburkolatban is, ami miatt közel 200 négyzetméternyi úttest és járda javítása válik szükségessé.Emellett a közlekedés is súlyosan érintett: az autóforgalom és a tömegközlekedés is megbénult a Veres Péter utca érintett szakaszán. A HÉV és több autóbuszjárat közlekedése ellehetetlenült, pótlóbuszokat indítottak a kieső szakaszokra.

Az építési munkálatok során az úttesten található közművezetékek is komplikálják a helyzetet, így azokkal való egyeztetés és együttműködés is szükséges lesz.

A Vízművek szakemberei minden tőlük telhetőt megtesznek annak érdekében, hogy minél hamarabb helyreálljon a normális forgalmi rend, azonban a javítási munkálatok várhatóan több napot vesznek majd igénybe.

A közlemény kiemeli, hogy az érintett területen élők ideiglenesen a Farkashida utca 7-9. előtt található szükségkútnál tudnak vízhez jutni.

A lakosságot arra kérik, hogy legyenek türelemmel és megértéssel a helyzetben, és kövessék figyelemmel az események alakulását a Vízművek kommunikációs csatornáin keresztül.Hirdetés