Kezdőlap Egyéb Nagy a baj: Károly király ebben a pillanatban erősítette meg a rossz...

Nagy a baj: Károly király ebben a pillanatban erősítette meg a rossz hírt

Hirdetés

Megrázó, ami kiderült.

 

Hirdetés

 

Károly király megszakította a családjával töltött hosszúhétvégét, hogy egy nagyon fontos üzenetet osszon meg. A 75 éves király szívmelengető üzenetet írt Pápua Új-Guinea és a Felföld lakosainak a május 24-én, pénteken 2024. május 24-én Engában történt földcsuszamlást követően.

 

— Feleségem és én mélyen megdöbbenve és elszomorodva értesültünk az Engában történt pusztító földcsuszamlásról, és arról, hogy tragikus módon annyi élet, otthon és megművelhető földterület veszett oda.

Első kézből tapasztaltam, és nagy csodálattal tölt el Pápua Új-Guinea és a Felföld népének rendkívüli ellenálló képessége. Bízom abban, hogy az Önök közösségei összefognak, hogy támogassák a túlélőket és a helyreállítást ezekben a szívszorító körülmények között.
Feleségem is csatlakozik hozzám, és őszinte részvétünket fejezzük ki a családoknak és közösségeknek, akik oly sokat szenvedtek e szörnyen traumatikus esemény következtében. Pápua Új-Guineát gondolatainkba és imáinkba foglaljuk most.

Károly király megrendítő bejelentése

Jelenleg attól tartanak, hogy több mint 2 ezer ember rekedhetett a romok alatt, a túlélők puszta kézzel vagy kézi ásókkal próbálnak segíteni egymáson. A helyieknek nem volt könnyű dolguk, miután több tonna szikla és sár zúzódott az otthonaikba, miközben aludtak, és a mentők nehezen jutottak el Ázsia egyik legszegényebb országának ilyen távoli részébe, így a helyieknek nem maradt más választásuk, mint hogy bármilyen eszközzel ássák át magukat az összeomlott hegyoldalon.
Pápua Új-Guineában mintegy 10 millió ember él. A hatalmas hegyvidéki terep és a kiépített utak hiánya megnehezítette az érintett terület megközelítését. Pápua egyike annak az öt ázsiai és csendes-óceáni országnak, ahol Őfelsége az államfő. Ezek közé tartozik még Ausztrália, Új-Zéland, a Salamon-szigetek és Tuvalu.

Forrás:blikkruzs.hu

Hirdetés