Kezdőlap AKTUÁLIS MVM – Így változik a számlabefizetés, rengeteg embert érint

MVM – Így változik a számlabefizetés, rengeteg embert érint

Hirdetés

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. (MVM) fontos bejelentést tett az ügyfelek számlabefizetéseivel kapcsolatban, különös tekintettel azokra, akik a csoportos beszedési megbízást választották.

 

Hirdetés

Az E.ON-tól átvett ügyfelek számára fontos információ, hogy az MVM nem számol fel késedelmi kamatot, ha megvárják a július 19-e utáni csoportos beszedést.

Informatikai átállás miatti csúszások

Az engedmény szükségessége az E.ON Áramszolgáltató Kft. június 30-án történt beolvadásával függ össze az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be, ami ideiglenes leállást eredményezett a vállalatnál.

A változás értelmében július 1-jétől az egyetemes áram- és földgázszolgáltatást az MVM Next nyújtja Magyarországon.Az informatikai átállás nem egyszerű folyamat egyes ügyfelek esetében, ezért az E.ON Áramszolgáltató már nem tudta a júniusban kiállított villanyszámla ellenértékének kiegyenlítését csoportos beszedési megbízás útján kezdeményezni. Ezért a befizetések csúszhatnak.

Július 19-e Után történő beszedések

Az MVM Next az informatikai átállást követően, várhatóan július 19-e után lesz jogosult az érintett számlák ellenértékének beszedésére.

Az ügyfeleknek azonban nem kell aggódniuk, mert az MVM Next közölte, hogy nem fog késedelmi kamatot felszámolni az érintettektől, mivel a befizetés csúszása nem az ügyfeleken múlik.

A csúszás nem érinti az átutalást, így a számlák továbbra is kiegyenlíthetők egyedi utalással is. Az áramszámlán mindig feltüntetik a bankszámlaszámot, amelyre az utalásokat lehet teljesíteni.

Az informatikai átállás hatása

Az informatikai átállásról már korábban is adott ki tájékoztatást az MVM. Ebben az szerepelt, hogy az áramügyintézés korlátozottan lesz elérhető, de továbbra is lehet online diktálni az óraállást.

Az MVM Next első számlája a változások miatt várhatóan később érkezik, ezért a számlák fizetési határideje is megváltozik.Az MVM Next folyamatosan tájékoztatja ügyfeleit a változásokról és az új intézkedésekről, hogy minimalizálják a kellemetlenségeket, és biztosítsák a zökkenőmentes átállást.

Az ügyfeleknek javasolt figyelemmel kísérni az MVM Next hivatalos közleményeit és értesítéseit, hogy időben értesüljenek a legfrissebb információkról és teendőkről.

Hirdetés