Kezdőlap EZOTÉRIA Müller Péter idézet- A valódi szeretet biztos jele

Müller Péter idézet- A valódi szeretet biztos jele

MEGOSZTÁS

Müller Péter a magyar spirituális irodalom egyik legkiemelkedőbb, ma is élő alakja. Számos könyvet, színdarabot írt és előadóként is szerepel a nagyközönség előtt. Különleges képessége van, hogy úgy ragadjon meg egy gondolatot, hogy az mások számára ne csak világosabb legyen, de serkentő is.

Ha olvassuk a műveit, úgy érezzük, megnyílik számunkra egy addig lezárt ajtó és olyan mélységekbe, illetve magasságokba tudunk eljutni általa, amikre egyedül talán nem lettünk volna képesek.

Alapigazságokat, tudatállapotokat és érzelmeket boncolgat és fejteget, hogy azzal segítsen minket a jobb megértésben, megküzdésben, feldolgozásban.

A következő idézete a szeretetről szól:

“Aki szeretetre vágyik, ismerőst keres. De hogy ki az, rejtély. Nem lehet megfogalmazni. Ha vele vagyok, nem érzem magam egyedül.”

Olyan valakit keresünk, aki mellett a világ nem idegen, zord hely. Akivel soha nem tapasztaljuk meg a társas magányt. Hiszen, hiába van mellettünk valaki, az még nem garancia rá, hogy nem vagyunk egyedül.

Egyes emberek mellett sokkal magányosabbnak tudjuk érezni magunkat, mintha teljesen egyedül lennénk, mások fizikai jelenléte nélkül. Ezzel szemben vannak olyan emberek, akik nincsenek ugyan jelen, de ha rájuk gondolunk, máris melegség tölti el a szívünket.

Ha szeretünk valakit, olyan érzésünk támad, hogy azt az embert ismerjük, benne bízunk, ha vele vagyunk, magunkat is képesek vagyunk jobban megismerni.

Ez az ismeretség – szeretet egy csodálatos dolog, hiszen otthonra lelünk benne, legyünk bárhol a világban. Egy ilyen személy mellett, nem akarunk másnak mutatkozni, elengedhetjük magunkat, nem érzünk ránk nehezedő elvárás halmazt, megnyugszik a lelkünk és a legigazibbnak, legőszintébbnek érezzük önmagunkat. Soha úgy azelőtt senki mellett, mint mellette.

Egy ilyen pár, barát, rokon, ismerős mellől nem vágyunk el, nem sietünk, nem nézzük az órát. Maradnánk még, maradnánk, ameddig csak lehet. Vele nem gondolunk az időre, így az nem is létezik.

Ha nem szólunk egymáshoz, az sem baj. A kimondatlan szavaknak és a csendnek is elegendő ereje van ahhoz, hogy a kapcsolat közöttünk erős maradjon.

Ha sikerül találkoznunk egy ilyen emberrel és a szeretet viszonzásra talál, az egyik legnagyobb értéket leltük meg az életünkben.

tudasfaja.com

loading...