Kezdőlap AKTUÁLIS MOST KAPTUK A HÍRT – Senki nem hiszi el mennyi fertőzött és...

MOST KAPTUK A HÍRT – Senki nem hiszi el mennyi fertőzött és halott lett hétfő reggelre

Hirdetés

Megérkeztek a hétvége koronavírus-adatai: ismét sok fertőzöttet találtak az országban, illetve több elhunyt is van.

 

Hirdetés

A beoltottak száma 5 895 282, közülük 5 657 967 személy már a második oltását is megkapta, míg 804 ezren már a harmadikat is felvették. Az elmúlt három napban 1 492 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 824 876-ra nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 31, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 30 230-ra emelkedett – olvasható a koronavirus.gov.hu-n.

 

A gyógyultak száma folyamatosan nő, ez jelenleg 786 737, míg az aktív fertőzötteké 7.909-re emelkedett. 560 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 87-en vannak lélegeztetőgépen.Az új megbetegedéseket a delta vírusmutáns okozza, a legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak, ezért kérjük őket, hogy regisztráljanak és vegyék fel az oltást mielőbb.

A beoltottak kevesebb mint 1%-a betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb. A magyar lakosság többsége regisztrált védőoltásra és már fel is vette azt, aki még nem, az továbbra is megteheti a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon. A regisztráció után a háziorvosnál és az interneten is lehetőség van oltásra időpontot foglalni: www.eeszt.gov.hu


Vakcinainfó

www.vakcinainfo.gov.hu

Ezen az oldalon lehet regisztrálni a koronavírus elleni oltásra. Az oltás önkéntes és ingyenes. Amennyiben szeretné beoltatni magát, regisztráljon most.

 Az átoltottság további növelése és a koronavírus-fertőzés súlyos lefolyásának megelőzése érdekében az internetes időpontfoglalóban a határidőn túli, valamilyen oknál fogva elmaradt második oltásokra is lehet már időpontot foglalni. Tehát így az is könnyen be tudja pótolni a második oltását, akinek már korábban fel kellett volna vennie azt, de elmulasztotta.  Számukra az időpontfoglaló ugyanazt a vakcinát  ajánlja fel, amellyel az első oltás is történt. https://koronavirus.gov.hu/cikkek/az-elmaradt-masodik-oltasokra-lehet-mar-idopontot-foglalni

Az Országgyűlés hétfőn 2022. január 1-jéig meghosszabbította a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetet. Erre azért volt szükség, mert a járvány továbbra is jelen van, a delta vírusmutáns hazánkban is terjed, és a sikeres védekezés érdekében a gyors cselekvőképességet továbbra is fenn kell tartani.


A kormány megkezdte a nemzeti konzultációból fakadó döntések meghozatalát is. A kormány alkotmányos védelmet kíván adni a családtámogatásoknak, a munkát terhelő alacsonyabb adóknak és a nyugdíjaknak.

Mindemellett a kormány már döntött a hitelmoratórium meghosszabbításáról, valamint a családi adóvisszatérítésről. A gyermekes szülők adóvisszatérítését mindkét dolgozó szülő megkapja februárban és a vállalkozók is jogosultak lesznek rá, az intézkedés 1,9 millió szülő számára mintegy 600 milliárd forintos támogatást jelent. Mindez annak az eredménye, hogy Magyarország az egyik leggyorsabb gazdasági újraindítást érte el az EU-ban.

Hirdetés