Kezdőlap AKTUÁLIS Most jött a hír Varga Balázsról

Most jött a hír Varga Balázsról

Hirdetés

A magyar labdarúgó-válogatott középcsatára, Varga Barnabás súlyos sérülést szenvedett a Skócia elleni mérkőzésen, melynek következtében eltört az arccsontja.

 

Hirdetés

A sérülés miatt a játékos valószínűleg órákon belül műtétre szorul, így számára véget ért az Európa-bajnokság.

Ütközés és súlyos sérülés

Marco Rossi szövetségi kapitány a meccset követő sajtótájékoztatón idézte fel az esetet: „Zavaros helyzet volt az ütközés, a videobíró vizsgálta az esetet. Úgy tűnt, nincs eszméleténél, nagyon aggódtunk érte, mert az orvosok rendkívül lassan indultak a pályára, mintha nem lettek volna tisztában a sérülés veszélyével és súlyosságával. Eltört az arccsontja” –

mondta Rossi, jelezve, hogy a sérülés Varga arcának alsó részén történt. „Most már rendben van, ez a legfontosabb. Valószínűleg órákon belül megműtik, a torna hátralévő részében már nem számíthatunk rá”.

Az ütközés részletei

A 68. percben Szoboszlai Dominik beadása után a skót kapus, Angus Gunn jobbkezével elöklözte a labdát, de bal könyökével eltalálta Varga arcát.

A játékos földre zuhant, mozdulatlanul feküdt a gyepen, nagy fájdalmak közepette. Hosszas ápolás után nyakmerevítőben és hordágyon vitték le a pályáról.

Ünneplés és szolidaritás

A mérkőzés végül Csoboth Kevin 101. percben szerzett góljával 1-0-ra nyert Magyarország, amely után a nemzeti együttes tagjai Varga 19-es mezével és szülőfalujára, Szentpéterfára utaló sállal ünnepeltek a magyar szurkolók előtt.

Továbbjutási esélyek

A csoportkör végén hatból a négy legjobb harmadik jut tovább, és jelenleg a magyar válogatott három ponttal és mínusz hármas gólkülönbséggel áll. Legkorábban kedden, legkésőbb szerdán derül ki, hogy ez elég lesz-e a továbbjutáshoz.

Az Európa-bajnokság további mérkőzésein Varga hiánya érzékeny veszteség lesz a magyar csapat számára, de a válogatott reméli, hogy a játékos mihamarabb felépül és visszatérhet a pályára.

A sérülésről készült felvételt IDE KATTINTVA, az M4 Sport oldalán lehet megtekinteni.

Hirdetés