Kezdőlap AKTUÁLIS Most érkezett – Több iskola is átállhat az online oktatásra heteken belül

Most érkezett – Több iskola is átállhat az online oktatásra heteken belül

Hirdetés

Az emelkedő rezsiköltségek miatt már egyre több intézmény fontolgatja, hogy online formában kezdi meg az oktatást. A Népszava azt az információt kapta, hogy az ELTE Természettudományi Kara novembertől márciusig tervezi az online átállást.

 

Hirdetés

Rengeteg iskolának fog gondot okozni idén a fűtés, emiatt a vidéki iskolák nagy része dönthet az online oktatás mellett.

Az ATV Híradója is foglalkozott az üggyel, egy vidéken élő édesapa nyilatkozta, hogy még azt is vállalnák, hogy előteremtik a fát a fűtéshez, hogy gyermekeik ne fázzanak az iskolában.Az apa gyermekének iskolája szintén az online átállás mellett döntött, mert nem tudják kifizetni a jelentősen megemelkedett rezsit.

A felsőoktatási intézmények is nehézségekkel állnak szemben.Az ELTE Természettudományi Karának dékánja azt nyilatkozta, hogy rá van kényszerítve a rezsiköltségek lefaragására, annak ellenére, hogy a vezetőség tiltakozik az efféle lépések ellen.

Az ELTE többször igényelt támogatást a fűtés korszerűsítésére, azonban nem kaptak.

A Pedagógusok Demokratikus Szervezetének (PDSZ) országos választmányi tagja, Nagy Erzsébet elmondta, hogy az intézmények döntése cseppet sem váratlan, hiszen a fix költségvetésük nem teszi lehetővé, hogy kigazdálkodják a rezsiárak emelkedését.A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete azt nyilatkozta, hogy az átállásról még nem döntöttek véglegesen, még vizsgálják a gyakorlati órák és labormunkák átcsoportosításának lehetőségét a tanév első két hónapjára.

https://www.tudasfaja.com/

Hirdetés