Kezdőlap AKTUÁLIS MOST ÉRKEZETT! 5,6-os erősségű földrengés volt Törökországban, újabb épületek omlottak össze, rengeteg...

MOST ÉRKEZETT! 5,6-os erősségű földrengés volt Törökországban, újabb épületek omlottak össze, rengeteg a sérült

Tovább folytatódik a földrengés-borzalom, ezúttal ismét Törökország volt a soron, ahol a hétfői napon újra megmozdult a föld.

Az országban élők mindennapjai nem nyugodtak, főleg, hogy a korábban történt erős földrengés óta ez már nem az első utórengés.

A hétfői napon közepesen erős rengés volt Törökország déli részén, ezúttal pedig ismét több épület omlott össze. A Yunus Sezer nevű török katasztrófavédelem (AFAD) azt közölte, hogy az épületek, amelyek a mai napon összeomlottak, a február 6-i pusztító rengésben súlyos szerkezeti károkat szenvedtek el.

Halottról 1 jelentés érkezett.

Az 5,6-os erősségű fökdrengés epicentruma Matatya tartományban található Yesilyurt település közelében volt.

Az eddig érkezett friss jelentések szerint több, mint 100 sérült van és sok épület összeomlott.

Recep Tayyip Erdogan török elnök hétfőn bocsánatot kért amiatt, hogy az első földrengések utáni állami segítségnyújtás késett.1,25 millió ember maradhatott – tartósan vagy átmenetileg – fedél nélkül a katasztrófa következtében.

 

Az utóbbi idők földrengéseit látva elég sok országban voltak már kisebb rengések, ezért nem árt tisztában lennünk azzal, ha olyan helyen ér minket földrengés, ahol épp tartózkodunk, mi is a teendőnk.
Erről az alábbi cikkben olvashatsz: 


Megszólalt a szakértő – ezt kell tenni földrengéskor, ide bújj, hogy nagy eséllyel túléld

 

loading...