Kezdőlap AKTUÁLIS MOST ÉRKEZETT! 200 ezer forintos büntetést is kaphatsz! Mindenki tartsa be ezt...

MOST ÉRKEZETT! 200 ezer forintos büntetést is kaphatsz! Mindenki tartsa be ezt a dátumot, mert KÖTELEZŐ a részvétel!

Október elsején – kisebb technikai problémákkal ugyan, de – megkezdődött a népszámlálás, amelyen kötelező a részvétel. Nézzük, milyen határidőket kell észben tartanunk, illetve milyen kérdésekre számíthatunk.

 

Október 1-jén elindult a népszámlálás, a kezdés azonban nem ment gördülékenyen. A Telex beszámolója szerint ugyanis az adatgyűjtő online felület több órán keresztül nem működött.

Később pedig a népszámlálás zöld számán automatikusan arról tájékoztatták a hívókat, hogy a nagy érdeklődés miatt összeomlott a népszámlálás online rendszere. A felület végül este tíz után vált ismét működőképessé.Jobb, ha nem maradunk le

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) korábbi tájékoztatása szerint a népszámlálással kapcsolatos kérdőíveket október 16-áig interneten lehet kitölteni. Ezt követően számlálóbiztosok keresik fel azokat a háztartásokat, amelyekből nem érkezett be online kérdőív. Akitől viszont így sem sikerül adatot gyűjteni, annak november végig a helyi jegyzőnél kell jelentkeznie.hírek szerint azért is jobb, ha nem mulasztjuk el az adatszolgáltatást, mert akár 200 ezer forintos büntetést is kaphat az, aki nem vesz részt a kötelező népszámlálásba.

Miért fontos a népszámlálás?

A tízévenkénti népszámlálás pillanatképet ad az országról. Bemutatja  hogy milyen viszonyok között élnek a magyarok, milyen a munkaerőpiaci helyzetük, az egészségi állapotuk, a vallási hovatartozásuk – ismertette korábban Vukovich Gabriella, a KSH elnöke.A válaszadás azért is fontos, mert a kapott adatok megalapozzák a jövőbeni döntéseket és képet adnak az igényekről.

A KSH nyáron arra is felhívta a figyelmet, hogy nagyon fontos, hogy a lakosság válaszoljon az egészségi állapotot és a fogyatékosságot érintő kérdésekre az őszi népszámlálás során.

loading...