Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Mosogatógép tablettát tesz a wc-re, ha megtudod az okát, azonnal ki akarod...

Mosogatógép tablettát tesz a wc-re, ha megtudod az okát, azonnal ki akarod majd próbálni

Hirdetés

Akiknek van otthon mosogatógépp, pontosan jól tudják, hogy a hozzá kapható tabeltták milyen alapos és precíz tisztítást végeznek, a poharak és az edények foltmentesek, kristálytiszták lesznek a program lejártának a végén.

 

Hirdetés

Lássuk, mi mindenre jó a háztartásban!

1.Sütő megtisztítása

Ne ess kétségbe, ha borzasztóan néz ki a sütőd! Oldj fel egy kapszulát meleg vízben, majd egy szivacs segítségével töröld át a sütőt alaposan. Húzz a művelethez egy gumikesztyűt, mert nagyon koncentrált levet fogsz kapni. Ezután töröld át a sütőt egy tiszta szivaccsal is, hogy megszabadulj a vegyi anyagoktól.

2. Tepsik tisztítása

Az odaégett tepsiket könnyen meg tudod tisztítani a mosogatógép kapszula segítségével. Önts a tepsibe forró vizet, majd dobj bele egy darabokra tört kapszulát. Hagyd egész éjszaka állni, meglátod reggelre olyan lesz, mint új korában a tepsi. Ne felejtsd el alaposan kimosni tiszta vízzel.

3.Ruhafehérítés
A meleg vízben feloldott kapszula nagyon hatékony ruhafehérítő, de a foltoktól is megszabadít. Egy éjszakán át kell áztatni ebben a vízben az elszíneződött fehér ruhákat, majd másnap ki lehet mosni a megszokott módon.

4.Zsírfoltok ellen

Ha a gyerek zsírkrétával rajzolt a falra, nyugodtan töröld le mosogatókapszulás meleg vízzel, ezzel hatékonyan megszabadulhatsz a foltoktól. Egy dologra azonban vigyázz, hogy csak akkor használd, ha a falon a festék vízálló.

5.Mosógép megtisztítására

Hatékonyan megszabadít a vízkő lerakódásoktól, és a baktériumoktól. Indíts el egy mosást ruhák nélkül, állítsd magas hőfokra, és tegyél a gépbe egy-két mosogatókapszulát.Ezzel a művelettel meghosszabbíthatod a mosógéped életét.

6. Zuhanyzóba
Először is húzz gumikesztyűt, hiszen a mosogatógép-tabletta egy elég erős szer! Végy egy szivacsot, lehetőség szerint olyat, ami már valamilyen tisztítószerrel előre átitatott. Vágd el a tablettát, majd készíts a szivacsba egy mélyedést, amibe pont beleillik a „tabi”. Most indulhat a súrolás, takarítás! Alaposan öblítsd le a megtisztított felületeket! Mind a zuhanyfüggönyökre, mind a zuhanykabinok ajtajára is használható ez a módszer!

7. WC tisztítása

A ház egyik legpiszkosabb helye, ami a legjobb takarítási módszereket igényli, hiszen a higiénia ennél a helynél nagyon fontos! 1-3 db mosogatógép tablettát forralt vízhez adjunk hozzá, várjuk meg, amíg teljesen feloldódik, majd permetezzük körbe vele a wc-t. Várjunk pár percet és nem hiszünk majd a szemünknek!Hirdetés