Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI CSAJVILÁG A modellek 14 trükkje, amivel gyerekjáték kibírni egy napot a magassarkúban!

A modellek 14 trükkje, amivel gyerekjáték kibírni egy napot a magassarkúban!

Hirdetés

A nyár tele van esküvőkkel, szabadtéri programokkal és sokkal többet járunk el otthonról, mint az év bármely szakában. Mindenki szeret ilyenkor csinosan felöltözni, és ha nem is hord minden nap magassarkút, egyes alkalmakra előkerül a szekrényből a csinos lépő.

Az igaz, hogy optikailag hosszítja a lábat és kecsesebbé teszi a nőket, de az idő legnagyobb részében bosszúságot is okoz. Különösen a nap végén, amikor másra sem tudunk gondolni, csak arra, hogy vízszintesbe tegyük magunkat és egy jeges zacskóval felpolcoljuk a lábunkat.

Hirdetés

Ennek a problémának az orvosolására hoztunk el nektek néhány tippet.

1- Tedd a fagyasztóba 30 percre a cipőt

Amikor felveszed, az anyaga szépen illeszkedni fog a meleg lábadhoz és felveszi az alakját. Így kényelmesebb lesz benne járni.

2- Zokni és forró víz

Forró vízzel nedvesíts meg egy pamut zoknit, vedd fel a lábadra, majd bújj bele a cipődbe. Legyen rajtad egy ideig így, mielőtt ténylegesen kimozdulnál benne. A cipő kissé kitágul és nem fog úgy a lábadra szorulni.

3- Kétoldalú ragasztó

Ragasz le a talpadat kétoldalú ragasztóval. Ez a trükk helyben fogja tartani a cipőt a lábadon és megakadályozza, hogy csúszkáljon. Elejét veheted a hólyagosodásnak és a fájdalomnak.

4- Speciális talpbetét

Kifejezetten erre a célra lehet venni a drogériákban és cipőboltokban olyan zselés talpbetétet, amit a cipődbe téve sokkal kényelmesebb lesz viselni azt egész nap.

5- Hidratáló krém

Kend be a lábadat hidratáló krémmel, ez megelőzi a nagyfokú kidörzsölődést, a hólyagok kialakulását és a fájdalmat, különösen akkor, ha a cipő új és szűk.

6- Hintőpor

Szórd be a lábadat és a cipődet óvatosan. Ez felszívja a felesleges nedvességet és megakadályozza a csúszkálást, így minimalizálva a lehetséges sérüléseket.

7- Lábujj ragasztás

A 2. és 3. lábujjadat ragaszd össze, hogy csökkentsd a nyomást a két lábujj közötti idegen, ami fájdalmat okozhat.

8- Ne vedd le a cipőt

Ez talán csak pár percig fog enyhülés okozni, majd a lábad még inkább megdagad és visszavenni ezután a cipőt szinte lehetetlen és nagyon fájdalmas lesz.

9- Vedd fel a cipőt otthon

Ahhoz, hogy betörd, akár a régi cipőt is, vedd fel otthon a nagy alkalom előtt párszor, hogy a lábad szokja. Így lesz alkalmad egy kicsit lazítani is rajta.

10- Dezodor

Kend be a sarkadat és a talpadat valamilyen dezodorral, így csökkenteni tudod a súrlódást és a következményes fájdalmakat.

11- Ne állj meg

Még akkor sem, ha fáj. Időről-időre mozgasd meg a lábaidat. Egy helyben állni sokkal rosszabb, mint mozogni benne. Ülj le egy kicsit, de utána megint mozgasd meg magad.

12- Megfelelő lábápolás fontossága

Ha száraz a sarkad, esetleg be van repedve, ha bütyköd vagy tyúkszemed van, akkor ezeket mindenképpen kezeld ki, mert így sokkal kényelmetlenebb lesz a cipő hordása.

13- Megfelelő sarok megválasztása

Ha még soha nem hordtál tűsarkút, akkor ne egy egész napos rendezvényen tedd próbára magad. Nem jó olyan sarkat választani, ami túl magas és túl keskeny, mert azon sokan nehezebb talpon maradni, nem kap a láb annyi támogatást. Válassz inkább kevésbé magas és vastagabb sarkú cipőt.

14- Elsősegély csomag

Mindig legyen nálad egy olyan készlet, amiben van extra ragasztószalag, sebtapasz, speciális talpbetét, és amit még szükségesnek gondolsz. Soha nem lehet eléggé felkészültnek lenni.

tudasfaja.com

Hirdetés