Kezdőlap EGÉSZSÉG Mindössze 1 perc alatt megtudhatod, ha cukorbeteg vagy. Gyors teszt!

Mindössze 1 perc alatt megtudhatod, ha cukorbeteg vagy. Gyors teszt!

Hirdetés

A prediabétesz azt jelenti, hogy a cukorszintünk magasabb a megengedett értéknél, de ez még nem egyenlő a cukorbetegséggel. Azonban, ha nem foglalkozunk a problémával, tíz év sem kell ahhoz, hogy kialakuljon a 2-es típusú cukorbetegség.

A cukorbetegség következtében előbb-utóbb különböző szív-és érrendszeri betegségek is kialakulhatnak.

Hirdetés

A cukorbetegség tünetei:

  • szinte állandó szomjúságérzés
  • fokozott vizeletürítés
  • krónikus fáradtság
  • gyors fogyás
  • fokozott étvágy
  • látászavarok
  • lassan gyógyuló sebek

A diabétesz tesztet gyorsan, és egyszerűen otthon is tesztelhetjük. Az alábbiakban néhány lépésben megmutatjuk, hogy mit kell tennünk.

-nyújtsd fel az egyik ujjad, ha férfi vagy. Ha nő, akkor nem kell felnyújtanod.

-nyújtsd fel az egyik ujjad, ha idősebb vagy, mint negyven éves. Két ujjadat abban az esetben, ha elmúltál már ötven, és hármat, ha több vagy, mint hatvan. Ha negyvennél fiatalabb vagy, akkor egyik ujjadat se nyújtsd fel.

-nyújtsd fel az egyik ujjad, ha úgy gondolod, hogy nem vagy fizikailag eléggé aktív. Viszont, ha szerinted eleget mozogsz, sportolsz, akkor egyik ujjadat sem kell felnyújtsd.

-nyújtsd fel az egyik ujjad, ha a családban volt már valaki cukorbeteg. Ha senki sem volt cukorbeteg, akkor nem kell felemeld egyik ujjad sem.

-nyújtsd fel az egyik ujjad, ha magas a vérnyomásod, viszont, ha normálisak a vérnyomás értékeid, akkor egyik ujjad sem kell felnyújtsd

-nyújtsd fel három ujjad, ha nagyon elhízott vagy, kettőt, ha csak túlsúlyos, egyet, ha csak pár kiló plusz van rajtad, és egyet sem, ha normális a testsúlyod

A teszt elvégzése után, ha öt vagy több ujjad van felnyújtva, akkor nagy az esélye, hogy prediabéteszes állapot fenyegessen.

Persze ez nem azt jelenti, hogy ebből a tesztből egyértelműen felállítható a diagnózis, mindenképp ajánlott felkeresni egy szakembert. És, ami a legfontosabb, érdemes változásokat beiktatni az életmódodban, és a táplálkozásodban.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés