Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Mindennek meg van a maga ideje! Ezeket kell megtenned áprilisban a kertben!

Mindennek meg van a maga ideje! Ezeket kell megtenned áprilisban a kertben!

Egy kert bizony nagy kincs, hiszen van hová kimozdulni a jó időben és a rendelkezésre álló területet a pihenésen kívül saját terményeink nevelésére is kihasználhatjuk. Az tény, hogy egy kert rendben tartása nem kis feladat és sok időt vesz igénybe, de amit általa nyerünk, kárpótol minket a befektetett energiáért.

A kerti munka nem csak, hogy megnyugtat, kikapcsol és oldja a stresszt, de a szervezet általános egészségét is javítja, amellett házi zöldségeket és gyümölcsöket arathatunk le, aminél jobb minőséget nem szerezhetünk sehonnan.

Elérkezett a várva várt tavasz, mostantól valóban meleg lesz az idő, így nincs értelme tovább halogatni  ténykedést. Megosztunk veletek néhány ötletet, ami hasznotokra válhat az április kerti munkák során.

Szabadulj meg a nemkívánatos gyomtól

Mielőtt a téli hosszú vegetálás után végre felfrissítenéd a gyeped, előbb szabadulj meg a kertben és udvaron fellelhető gyomoktól. Erre számos szuper, egyszerű és környezetbarát tippünk van számodra. Katt ide!

Ha ezzel megvagy, jöhet a gyep megfelelő karbantartása, lombtakarítással, gyepszellőztetéssel, nyírással és trágyázással. Erről itt olvashatsz bővebben!

Érdemes meghagyni a füvet legalább 3-5 cm hosszúságúra, nem kell teljesen tövig nyírni.

Vetés

A megfelelő magok (retek, cékla, kel, spenót) elvetését már el is kezdheted, hiszen a hőmérséklet adott. Arra figyelj, hogy ne vesd túl mélyre a földbe, mert nehezebben tud majd kikelni.

A legbiztosabb az, ha a vetőmagok tasakját ellenőrzöd, mielőtt belekezdesz a munkába, hiszen sok egyéb hasznos információt is megosztanak rajta, mint a vetési távolság, aratási idő és a növény fényigénye.

A növénytársítás hatalmas segítséget nyújthat abban, hogy a növényeid támogatni tudják egymást a fejlődésben és a kártevők elleni harcban, így jobb termésed lesz. Itt olvashatsz róla!

tudasfaja.com

loading...