Kezdőlap AKTUÁLIS Mindenki készüljön fel, itt a pontos dátum amikor leáll az ország villanyszámla...

Mindenki készüljön fel, itt a pontos dátum amikor leáll az ország villanyszámla rendszere

Hirdetés

Június 30-án jelentős változás következik be az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. életében: az E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvadásával Magyarországon az egyetemes áram- és földgázszolgáltatást egyedül ez a cég nyújtja majd.

 

Hirdetés

Ez az átalakulás az ügyfelek számára egyszerűbb és kényelmesebb energiaügyintézést ígér. Az átállás azonban komoly informatikai munkálatokkal jár, amelyekről az MVM Next tájékoztatja ügyfeleit.

Informatikai átállás és ügyfélkezelés

Az átállás miatt korlátozottan lesz elérhető az áramügyintézés azon ügyfelek számára, akiknek számláján villanykapcsoló ikon szerepel, vagyis 2021. szeptember 1-je előtt az Elmű-Émász ügyfelei voltak. Az új, áram-gáz közös online ügyfélszolgálaton és az MVM Next mobilapplikációban számos funkció nem lesz elérhető, például diktálásra, e-számla-igénylésre vagy -lemondásra nem lesz lehetőség, és az online bankkártyás fizetés sem fog működni.

Az ügyfélszolgálati irodákban sem lehet majd bankkártyával fizetni, ezért a számlák kiegyenlítését az ügyfelek csekkes befizetéssel vagy átutalással tudják rendezni a számlán szereplő bankszámlaszámra. A régi áramos online ügyfélszolgálat és a hozzá tartozó MVM Next EnergiApp mobilapplikáció sem lesz elérhető az átállás ideje alatt.


Telefonos diktálás és előre fizetős mérők

A telefonos diktálás lehetősége az átállási időszakban is biztosított lesz, és a bediktált mérőállásról az ügyfelek a rendszer újraindulását követően kapnak számlát. Rendkívüli diktálásra nincs szükség.

Az MVM arra kéri előre fizetős mérőt használó ügyfeleit, akiket külön is értesít, hogy időben gondoskodjanak mérőik feltöltéséről. Online és a feltöltőpontokon ezt 2024. július 1-jén 15:30 óráig tudják megtenni, a leállás kéthetes időszaka alatt a mérőkhöz feltöltőkód vásárlására nem lesz lehetőség.

Tájékoztatás és ügyfélkapcsolatok

Az MVM Next részletes tájékoztató levélben értesíti ügyfeleit az informatikai leállásról. A részszámlás ügyfelek a papíralapú tájékoztató levél mellett jellemzően két eltérő fizetési határidejű részszámlát kapnak, hogy a rendszerleállás ellenére a megszokott időben végezhessék befizetéseiket.

Az új ügyfélkör átvétele jelentős informatikai átállással jár, ezért az MVM áramszámlázási rendszere – amely jelenleg a korábbi Elmű-Émász ügyfeleit szolgálja ki – 2024. július 1. 16:00 órától előreláthatólag két hétre leáll, ami érinti a személyes, valamint az online ügyfélszolgálati és a mobilapplikációs ügyintézést is.

Folyamatos földgázszolgáltatás

A földgázszolgáltatáshoz kapcsolódó ügyintézés ez idő alatt is zavartalanul folytatódik, így az ügyfeleknek nem kell aggódniuk a gázszolgáltatás miatt.Ez a mérföldkő jelentős lépés az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. számára, amely a jövőben egységesen fogja ellátni az áram- és földgázszolgáltatást Magyarországon.

Az átállás ideje alatt azonban az ügyfeleknek érdemes figyelemmel kísérniük a tájékoztatásokat és időben intézkedniük, hogy az átmeneti időszakban is zavartalanul végezhessék energiaügyeiket.

Hirdetés