Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Minden virágomat így ültettem át, 2-szer nagyobbak lettek, soha nem sárgulnak a...

Minden virágomat így ültettem át, 2-szer nagyobbak lettek, soha nem sárgulnak a levelek és csak úgy pompáznak!

Van otthon pár darab, sütésből megmaradt muffin papírod, vagy éppen úgy fel vagy tárazva belőle, hogy mindig több van, mint elég? Akkor ez a cikk neked is nagy hasznodra fog válni. Bemutatunk egy trükköt, hogyan tudod felhasználni ezt a kis darab papírt a konyhán kívül.

Abban az esetben, ha nem vagy egy kifejezetten kertészkedős típus, ezután te is azzá válsz majd. Olyan szépen fognak nőni az elültetett növényeid, hogy ezentúl szíves örömest ültetsz majd új egyedeket.

Miért előnyös a muffin papír a cserepes növényeknél?

Először is nézzük, hogy mit kell tenned!

Fogd a cserepedet/kaspódat és helyezd el a muffin papírt azokra a pontokra, ahol a vízelvezető nyílások vannak úgy, hogy teljesen befedje azokat. Majd erre szedheted a földet és ültetheted is bele a növényt. Ennyi!

Egyszerűen hangzik, igaz?

Nos, amilyen egyszerű, olyan hatékony is, ugyanis ezekbe a kis résekbe bejuthat a föld és egyéb törmelékek és a vízzel keveredve könnyen megtapad és eldugul. Ettől a növény gyökere is elszáradhat, és a növény elpusztulhat.

Amikor ezt a szűrő funkcióval rendelkező muffin papírt a lukak fölé rakod, megakadályozod, hogy a föld beletapadjon és elzárja azt. A víz áramlása továbbra is tökéletes lesz és a levegő is bejuthat a földbe. A növény nem fog hiányt szenvedni és nem fog küszködni, ideális feltételeket teremthetsz neki.

Többen kavicsot raknak ezekbe a kis nyílásokba, de azzal az a gond, hogy sok helyet foglal el, míg a muffin papír keveset, vagyis gyakorlatilag semmit. A növény hosszabb ideig képes egészségesen élni a segítségével.

Egy kis extra előnye még, hogy némi nedvességet megköt és fenntart magában, így a belőle szivárgó vizet is fel tudja használni a növény, ha egy nap megfeledkeznél a locsolásról.

tudasfaja.com

loading...