Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Minden virág földjére ezt a filléres dolgot szórta, pár nap múlva csoda...

Minden virág földjére ezt a filléres dolgot szórta, pár nap múlva csoda történt!

Hirdetés

Növényeink ápolása és gondozása mindennapos feladatunk, hiszen ők is élnek és nekik is szükségük van a gondoskodásra és a tápanyagokra.

Mivel minden növény más, így egyet értünk abban, hogy mindegyik más-más törődést igényel, ami különösen igaz vízigényükre és napfény szükségletükre is.

Hirdetés

A házi praktikák között számos hasznos dologgal megismerkedhettünk már korábban, arról azonban még nem tettünk említést, hogy melyik az a filléres csodaszer, ami mindenki konyhájában ott van és növényeink imádják.

Nos, ha átfutott jó pár lehetséges alternatíva a fejünkön, akkor tegyük le a voksunkat a só mellett, azon belül is az epsom sónál.

Ne gondoljuk, hogy ez butaság, hiszen a só kieszi a növényeinket, virágainkat, mivel az epsom só tele van magnéziummal és szulfáttal, ami a növények számára fontos tápanyag forrás.

Ha besózzuk a földet, ott évekig, akár évtizedekig nem nőhet semmi, mivel a só felperzseli a talajt és a növények gyökereit, legalábbis eddig mi is ezt hittük, most azonban kiderült, hogy akár még a hasznukra is lehet!

Műtrágya

Néhány növény kimondottan szereti a keserűsót, mivel minden számára fontos tápanyagot ki tud nyerni belőle. Szórj belőle a növény köré a talajra virágzási időszakban, majd locsold meg, hogy a tápanyagok eljussanak a gyökerekig.

Természetes rovarriasztó

A mérgező szerek helyett, amelyeket rovarriasztásra, illetve rovarirtásra használnál, használj inkább keserűsót. Szórd a növény köré a talajra, így segít távol tartani a kártevőket.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés
loading...