Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Minden fűszernövénynek vagy egy gyógyító oldala – Ismerkedj meg velük, és...

Minden fűszernövénynek vagy egy gyógyító oldala – Ismerkedj meg velük, és használd fel okosan!

Hirdetés

A fűszernövényeket, ha nincs egy kis kerted, akkor könnyen nevelheted az ablakpárkányon is cserépben. Egyesek közülük egészen igénytelenek, ha vizet és elegendő napfényt biztosítasz számukra, akkor saját kis házipatikád lehet a konyhaablakban.

Azon túl, hogy nagyon egészségesek a fűszernövények, még a lakást is illatosítják. Imádni fogod őket, próbáld ki!

Hirdetés

Petrezselyem

Ez az egyik legnépszerűbb fűszernövény, a magyar konyha is használja nagyon sok étel elkészítéséhez. Nem csak kellemes ízt varázsol az ételeknek, de igen egészséges is. Nagyon egyszerűen lehet otthon petrezselymed, fogj egy pár levélpetrezselyem magot, szórd egy cserép földbe, öntözd meg, és pár hét múlva már élvezheted is a friss zöldet.

Menta

Illatával az egész lakást betölti majd, imádni fogod. Használhatod ételek ízesítésére, de készíthetsz belőle finom teát, vagy akár limonádét is. Biztosítanod kell számára a napos helyet, mert csak így fejlődik megfelelően.

Oreganó

Ez egy olyan ínyencség, ami nem hiányozhat a konyhádból. Szereti a napot, de nem igényel különösebb törődést. Egy nagyobb cserép szükséges számára, mert aránylag hamar fejlődik, ezért bőségesen használhatod, és száríthatsz is meg belőle, úgy is nagyon finom. A tetejét mindig csípd vissza egy kicsit, mert így jobban bokrosodik.

Bazsalikom

Könnyen lehet szaporítani, és szépen fejlődik, ha mindig visszacsíped a tetejét, viszont arra vigyázni kell, hogy, ha a hőmérséklet 10 fok alá esik, akkor lefagy. Ezért jó, ha inkább bent egy napos ablakpárkányon neveled. Egy cserépben csak egy tövet tegyél, mert helyre van szüksége.

Rozmaring

A rozmaring egy kis cserje, több helyre és napfényre van szüksége. A kifejlett példány akár az 1,5 métert is elérheti. Szüksége van napra, és időnként meg kell metszeni, hogy szépen tudjon fejlődni. Jó vízelvezető közegbe kell ültetni, ne álljon rajta soha a víz, mert akkor könnyen kirohad a gyökere.

tudasfaja.com

Hirdetés