Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Miért lesz néha büdös a ruha a mosógépben? Tudd meg mi okozza...

Miért lesz néha büdös a ruha a mosógépben? Tudd meg mi okozza a problémát!

Sokszor előfordult már veled is, hogy mosás után igen kellemetlen szagúak voltak a ruháid? Sajnos, ha egyszer bebüdösödött egy ruha, utána igen nehéz megszabadulni a rossz szagától.

Az is előfordulhat pl. a törölközők esetében, hogy mikor a gépből kiveszed, teljesen jó illata van még, azonban, az első használat után elviselhetetlen rossz szaga lesz.

Nézzük, mi okozhatja a kellemetlen szagot!

1.Rossz a szennyvízelvezetés

Amikor a mosóvíz a bűzelzáró szelepen keresztül távozik, gyanakodhatsz arra, hogy elromlott a szelep, és a szennyvíz visszafolyik a gépbe. A legjobb, ha a fali szennyvízelvezetés helyett a kádba vezeted a vizet, ha így nem lesznek büdösek a ruhák, hívj egy szerelőt a szelep miatt.

2.Nem tartod tisztán a mosógépet

Legalább félévente egyszer tisztítsd ki a mosógép belsejét. Indítsd el a tisztítóprogramot, ha ilyened nincs, akkor üresen egy 90 fokos programot.

3.Megtelepedtek a kórokozók

Ha mindig 40 fokon mosol, akkor számíthatsz arra, hogy a kórokozók könnyen megtelepednek a gépben. Néha, legalább az ágyneműket érdemes 90 fokon mosni, így el tudod pusztítani a baktériumokat, és kórokozókat. Két mosás között mindig hagyd nyitva a mosógép ajtaját, mert a nedves környezet kedvez a penészgombáknak.

4.Szedd ki a szűrőt!

Szedd ki a mosógép szűrőjét, és tisztítsd ki, mert a hajszálak, és szöszök eltömítik, felgyűl a víz, és a baktériumok megtelepednek benne.

5.Túl sok ruha, túl sok mosószer

Egyiket sem szabad túlzásba vinni, mert ez is okozhatja, hogy büdösek lesznek a ruháid. A mosógép tájékoztató füzetében minden utasítást megtalálsz, hogy mennyi ruhához, mennyi mosószert kell használni.

6.Ha már semmi nem segít

Ha minden praktikát kipróbáltál, és mégsem segít semmi, akkor érdemes mosógépszerelőt hívni. Az is lehet, hogy beszorult egy ruha, eltömődött a gép, és azért nem mos rendesen.

tudasfaja.com

loading...