Kezdőlap EGÉSZSÉG Mézédes görögdinnye – Fiatalít, méregtelenít, tisztít, átmossa a beleket, a veséket, segíti...

Mézédes görögdinnye – Fiatalít, méregtelenít, tisztít, átmossa a beleket, a veséket, segíti a méreganyagok távozását!

Hirdetés

Fiatalít, méregtelenít, tisztít, átmossa a beleket, a veséket, segíti a méreganyagok távozását – ez az istenadta finomság a görögdinnye.

 

Hirdetés

A kincset érő görögdinnye

Bár a görögdinnye 90%-a víz, így is kiváló vitamin- és ásványianyag-forrás. Tartalmaz B6-, C-és E-vitamint, niacint, folsavat, vasat, káliumot és mangánt. Színes húsában sokféle karotin található, amely a szervezetben A-vitaminná alakul. A dinnyében lévő C- és E-vitaminra a kötőszövet rugalmassága és az egészséges keringés miatt van szükségünk, a B-vitamin pedig bőrünk, hajunk és körmünk szépségét biztosítja. A görögdinnye mangántartalma révén élénkíti a pajzsmirigy működését és segíti a zsírégetést, ezért kiválóan alkalmazható diéta idején.

 

Magas folsavtartalma miatt kismamáknak kifejezetten ajánlott fogyasztása. A folsav létfontosságú a magzati gerincvelő egészséges kifejlődéséhez a fogantatás utáni első három hónap során, ennek hiányában nyitott gerinc alakulhat ki.

A dinnye – magas víztartalmának köszönhetően – szinte “átfolyik” testünkön és vele együtt sok nem kívánatos anyag távozik a szervezetből. Főleg vesénkben végez nagy tisztító hadjáratot: kimossa a húgysavkövet és átmossa a szervezetet. Éppen ezért szezonban nagyon sokan alkalmazzák méregtelenítésre. Rendszeres fogyasztása a vér sav-lúg egyensúlyának helyreállítását is segíti.

Forrás:www.vitaminsziget.com

Hirdetés