Kezdőlap AKTUÁLIS Megtette Oroszország, amire számítani lehetett

Megtette Oroszország, amire számítani lehetett

Hirdetés

Katonai célpontoknak tekintik az orosz haderők a jövőben az Ukrajnába irányuló nyugati fegyverszállítmányokat.

 

Hirdetés

 

 

Ezt Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes jelentette be, hangsúlyozva, hogy Oroszország az álláspontját egyértelművé tette az Egyesült Államok számára is.
A politikus szerint a nyugati országok lesznek a felelősek azért, ha a figyelmeztetés ellenére mégis ilyen módon támogatják Ukrajnát.
Sky News hírcsatorna szerint az Ukrajnát segítő nyugati országoknak címzett fenyegető üzenetet így hangzott: „ Ez nemcsak veszélyes lépés, hanem olyan akció, ami legitim célponttá teszi ezeket a konvojokat”Korábbi egyezségek szerint a a nyugati országok a felajánlott fegyvereket és katonai eszközöket tartalmazó szállítmányokat csak az ukrán határig szállítják, onnantól az ukrán hadsereg feladata azok frontra juttatása.Ám egyes elemzők tartanak attól, hogy már a külső ország területén is támadás érheti ezeket a segélyszállítmányokat.

Joe Biden amerikai elnök tegnap sietve kijelentette, hogy a NATO-államok minden négyzetcentiméterét akár a III. világháború árán is meg fogják védeni.Mint arról a Blikk korábban beszámolt, a magyar kormány álláspontja szerint éppen azért nem enged át területén Ukrajnába irányuló katonai szállítmányokat, hogy ezzel ne veszélyeztesse az Ukrajnában élő magyar kisebbséget, mivel tartanak attól, hogy a határ átlépése után már ezen a Kárpátalján is orosz támadás érheti a konvojokat, veszélyeztetve a magyar ajkúak biztonságát.

Hirdetés