Kezdőlap AKTUÁLIS Megszólalt Szoboszlai Dominik Varga Barnabás sérüléséről

Megszólalt Szoboszlai Dominik Varga Barnabás sérüléséről

Hirdetés

Szoboszlai Dominik, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, a Skócia felett aratott 1-0-s győzelem után első gondolatát csapattársának, Varga Barnabásnak szentelte.

 

Hirdetés

A mérkőzés során Varga súlyos arccsontsérülést szenvedett, ami miatt kórházba szállították, és valószínűleg műtétre szorul.

Szoboszlai Dominik Varga sérüléséről

„Remélem, jól van. Stabil volt az állapota, amikor kiment a stadionból. Reméljük, hamar visszajön a hotelbe, vagy mi megyünk be hozzá, nekem teljesen mindegy, csak együtt legyünk” – kezdte nyilatkozatát Szoboszlai, Varga mezét magára húzva.

A csapatkapitány élesen bírálta az egészségügyi csapat lassú reakcióját: „Borzalmas volt látni az egészségügyi csapat szerencsétlenkedését a magyar középcsatár ijesztő sérülése után. Nem értem, hogy működik ez a protokoll, a mentősöknek miért nem szabad futni vagy a hordágyat behozni.”

Szoboszlai emlékeztetett, hogy a magyar kispad mindenkit mozgósított, hogy gyorsabban segíthessenek Vargán: „Szerintem ott az egész kispadunk betolta az összes mentőst, akit csak lehetett, meg berángattam a hordágyat, mert nem hiszem, hogy ilyenkor a protokoll bármit is számít.”


Tanács Csoboth Kevinnek

A mérkőzés győztes gólját szerző Csoboth Kevin érzelmei is központi téma voltak Szoboszlai számára: „A múltban volt egy sztorija, láttam rajta, hogy próbálja visszatartani és mondtam, hogyha ilyen alkalommal nem sírsz, akkor soha.

Úgyhogy mondtam neki, nyugodtan engedd ki, nem fog ilyen mindennap történni. Persze reméljük, minél többször fog, de azért ez nem mindennapi eset.”

Szoboszlai a mérkőzés elemzésekor elmondta, hogy az első félidőben mindkét csapat óvatosan játszott, de a végjátékban tudták, hogy az utolsó húsz perc adok-kapok lesz:

„Biztos volt, hogy az elején mind a két csapat óvatosabban fog menni előre, kicsit nagyobb fókuszt helyez a védekezésre. De az is biztos volt, hogy a vége, az utolsó húsz perc adok-kapok lesz, és aki jobban akarja, az jobban jön ki belőle.”

A csapatkapitány büszkén beszélt a csapat teljesítményéről: „Őszinte leszek, eddig is az voltam, mert azért egy német válogatottal játszottunk, ahol tényleg megmutattunk, hogy vannak helyzeteink, még akkor is, ha nem tudtuk berúgni őket. Mivel még több energiát, még több munkát, még több akaratot beleraktunk, a szerencse most hozzánk fordult.”A magyar válogatott most várja a csoportkör további alakulását, remélve, hogy sikerül továbbjutniuk a következő fordulóba.

„Nagyon örülök és most várunk, hogyan tovább. Hála isten, a mi dolgunkat megtettük, innentől kezdve reméljük, a többi csoport is úgy alakul, és maradhatunk még tovább.”

Hirdetés