Kezdőlap AKTUÁLIS Megérkezett az ősz? Itt az OMSZ figyelmeztetése

Megérkezett az ősz? Itt az OMSZ figyelmeztetése

Hétfőn az Észak-Dunántúlon és az északi tájakon megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, gyenge intenzitású, időszakos eső is előfordulhat.

 

Ezzel szemben máshol kevesebb felhőre számíthatunk, délkeleten akár többórás napsütéssel, és zápor, zivatar is csak kevés helyen alakulhat ki. A nyugatias szél nagy területen lesz erős, helyenként viharos széllökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 16-23 fok között valószínű, késő estére 12-17 fok közé hűl le a levegő.

Zala, Somogy, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyére elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben a zivatarok miatt.

Ezeken a területek az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, emellett esetenként szélerősödés és jégeső is előfordulhat!

Hétfő estétől a zártabb felhőzet szakadozik, csökken, hajnalban már lesznek derült részek is. Csökken a csapadékhajlam, hajnalban már csak az északkeleti határnál eshet elvétve. Északkeleten pára, foltokban köd képződhet.

Az északnyugati szél a Dunántúl északi részein és a középső országrészben élénk marad, másutt gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9-14 fok között alakul, de a Dunántúl kevésbé szeles tájain, valamint az északi völgyekben néhány fokkal hidegebb is lehet.Kedden felhőátvonulások várhatók, általában sok napsütéssel. Északkeleten elszórtan valószínű zápor, zivatar, máshol legfeljebb egy-egy zápor fordul elő. Az északnyugati, nyugati szél többfelé megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19-24 fok között alakul.

loading...