Kezdőlap AKTUÁLIS Megérkezett a szombati előrejelzés – 20 centis hó, ónos eső, mutatjuk hol...

Megérkezett a szombati előrejelzés – 20 centis hó, ónos eső, mutatjuk hol ne indulj útnak

Hirdetés

A hétvégén jelentős időjárási változásokra lehet számítani Magyarországon, amint egy hidegfront érkezik a térségbe.

 

Hirdetés

Az Időkép előrejelzése szerint szombaton az ország nyugati területein akár 10-20 centiméternyi hó is hullhat, míg északon ónos eső nehezítheti meg a közlekedést.

A csapadék kezdetben záporok és eső formájában érkezik, majd délután fokozatosan áttér havazásra, elsősorban a nyugati, északnyugati és északi területeken. Sopron és a Kőszeg környékén 10-20 centiméternyi hó várható, míg a Balaton vonalától északra 2-5 centiméter hó eshet. Estefelé északon ónos eső is előfordulhat, ami tovább nehezítheti az utazást.Az északnyugati szél megélénkül, néhol viharossá fokozódik, különösen a havazással érintett Dunántúli régiókban, ahol hófúvás is kialakulhat. A reggeli órákban pára és köd képződik sok helyen. A nappali hőmérséklet a déli és délkeleti területeken enyhébb, 0 és 17 fok között ingadozhat.

Vasárnap a hószállingózás és havazás már csak helyenként jelentkezik, és egyre többfelé kisüt a nap. Nyugat felől érkező hideg levegővel az északnyugati szél élénk, erős, néhol viharos lesz.A hajnali órákban fagyokra kell számítani, míg napközben -3 és +4 fok közötti hőmérsékletre lehet számítani. Az északkeleti területeken és keleten tartósabban felhős idő várható.

A hétvégi időjárási körülményekre való felkészülés érdekében javasolt figyelemmel kísérni az Időkép további frissítéseit és a közlekedési hatóságok aktualizált tájékoztatását.

Hirdetés
loading...