Kezdőlap AKTUÁLIS Megérkezett a kormány döntése – Ennyibe kerül mostantól a gáz ára

Megérkezett a kormány döntése – Ennyibe kerül mostantól a gáz ára

Az OTP Bank bejelentette a gázárszabályozással összefüggő miniszteri rendelet módosítását, amely egységesítette a gáz megajoule (MJ) alapú árát az ország egész területén.

 

Ez a változás gyakorlati értelemben árcsökkentést jelent, és az év vége felé már több ezer forintos megtakarítást hozhat az érintett háztartások számára.

Eddig a különböző gázszolgáltatók eltérő árakkal dolgoztak, ami bonyolultá tette a fogyasztók számára az árkalkulációt. Most azonban október 1-jétől az egyetemes szolgáltató által az I. árkategóriában alkalmazott díj egységes lesz az ország egész területén, 2,256 forint/MJ értékben. Ezzel az egységesítéssel a kormány egyszerűsíti és átláthatóbbá teszi a gázárakat.Ez a lépés jelentős előrelépés a gázszolgáltatás átláthatóságának és az ügyfelek számára nyújtott szolgáltatások egyszerűsítésének terén. Az árváltozás miatt az MVM lehetőséget biztosít az érintett földgázügyfeleknek a mérőállás diktálására október 6-ig. Bár ez nem kötelező, azok, akik kihasználják ezt a lehetőséget, az új áron élvezhetik a gázszolgáltatást. Azok, akik már diktáltak az elmúlt napokban, ne aggódjanak, mivel az új diktált mérőállások a következő számlán fognak megjelenni.

Az egységesített gázár elsősorban azoknak az ügyfeleknek hoz jelentős megtakarítást, akik éves szinten nagy mennyiségű gázt fogyasztanak. Az említett csoportokban a megtakarítás akár több ezer forint is lehet az éves fogyasztáshoz képest.Az MVM közleményében kiemelte, hogy az átalánydíjas és a hőmérsékletfüggő részszámlás ügyfelek számára az új diktált mérőállások az éves elszámolószámlában jelennek meg. A részletes díjtáblázat az MVM Next honlapján érhető el.

Ez a lépés az átláthatóság és a fogyasztóvédelem irányába tett fontos mozzanat a magyar gázpiac szabályozásában, és kedvező hatással lehet az emberek pénztárcájára az év végére.

loading...