Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Megérdemel egy dicséretet – A szomszédok “élő létrát” csináltak, hogy kimentsék a...

Megérdemel egy dicséretet – A szomszédok “élő létrát” csináltak, hogy kimentsék a kislányt az égő lakásból

Az alábbi nem mindennapi történet egy majdnem tragédiába torkollt eset lett, de hála az emberi szív és segítségnyújtás hatalmas erejének, nem lett nagyobb baj.

 

Az eset egy dél-kínai lakásban történt, ahol tűz ütött ki és két kislány bent rekedt a lakásban. A tűzoltók csak nagyon sokára érkeztek ki a helyszínre, a lángok viszont egyre hevesebbek és nagyobbak voltak.

Így az ott lakó szomszédok nem tétlenkedtek, mivel a kislányok az ablakban álltak, kiabáltak, így a lakók kitalálták, hogy megpróbálnak felmászni.

Az eset 2021. 08.05.-én történt. A tűz azután keletkezett, hogy az édesanyjuk egyedül hagyta a két kislányt egy rövid időre a lakásban, a lakás pedig Hunan tartományban volt, egy lakóház második emeletén.

A 4 és 6 éves kislány az öngyújtóval játszott és egy rossz mozdulatból tűz kerekedett, ami hamar lángokba borította az egész lakást.Hat szomszéd nem tétlenkedett és várta a tűzoltók érkezését, azonnal a veszélyben lévő kislányok segítségére siettek. Úgymond emberi létrát alakítottak ki, egymásra álltak fel, amíg el nem érték a lakást, majd óvatosan lehozták a kislányokat.

Miután a tűzoltók megérkeztek a helyszínre, a lányok már biztonságban voltak, a tüzet is hamar eloltották.

A Facebookra felkerült egy videó is az esetről, amelyet látva, mindenki hősként tekint a szomszédokra és külön dicsérettel illetik őket a tettük miatt.
tudasfaja.com

loading...