Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK Megdöbbentő kutatási eredmény: először elnőiesednek a férfiak, majd kihalnak!

Megdöbbentő kutatási eredmény: először elnőiesednek a férfiak, majd kihalnak!

Hirdetés

Sok olyan vegyi anyagot használunk rendszeresen, amelyek megváltoztatják a női és férfi nemi hormonok arányát, ezért a férfiak fokozatosan elnőiesednek.

Sok olyan vegyi anyagot használunk rendszeresen, amelyek megváltoztatják a női és férfi nemi hormonok arányát, ezért a férfiak fokozatosan elnőiesednek. A halaknál, hüllőknél drasztikusan méreteket öltött a folyamat. A vegyületek már gyermekkorban “átállítják” az agyat.

Hirdetés

A Chem Trust nevű környezetvédő csoport jelentése szerint a bajok legfőbb forrásai a női nemi hormont utánzó ösztrogén-vegyületek. Ezek megtalálhatók az élelmiszerek csomagolásában, a tisztítószerekben, a műanyagokban, a szennyvízben és a festékekben, és a genitáliák deformitását, a spermiumok számának csökkenését – egyszóval a hímek elnőiesedését okozzák.

Elnőiesedett halak

Bár a Chem Trust vizsgálata kizárólag a veszélyes vegyi anyagok állatokra vonatkozó hatását vizsgálta, a tanulmány szerzői szerint az eredmény aggasztó lehet az emberek számára is. A kutatások ugyanis bebizonyították, hogy több hal-, kétéltű-, madár- és hüllőfaj hím egyedei elnőiesedtek, szervezetük tojássárga-fehérjét termel, ami normális körülmények között csak a nőstényekre jellemző.
A piacon jelenleg mintegy 70000 mesterségesen előállított vegyi anyag van, és amerikai kutatók szerint a magatartási-viselkedési rendellenességeknek mintegy 10 százaléka mérgező vegyszerek hatásai következtében áll elő.

A gyermeki agy is átalakulóban

Készült e tárgyban egy másik tanulmány is, azt amerikai kutatók jegyzik, akik a Természeti Világalap (WWF) megbízásából tevékenykedtek. Szerintük a poliklórozott bifenilek (PCB), valamint a mindennapi életünkhöz tartozó termékek legtöbbjében megtalálható, tűzgyulladást gátló anyagok, a brómtartalmú difenilek a felelősek. A PCB például már a megszületése előtt károsítja a gyermekeket, és a vizsgálatok szerint a nemi működésre van befolyással. A fokozott PCB-hatásnak kitett fiúmagzatok a normálisnál csekélyebb mértékben követik a férfiúi viselkedési mintákat, azokban a leánygyermekekben viszont, akiket magzati életükben kevés ilyen hatás ért, túltengenek a férfias vonások.

Veszélyben a jövő

„Egy globális vegytani kísérlet kellős közepén élünk, amelynek nem ismerjük a végkifejletét. Gyermekeink a jövőnket jelentik, s a jövőnk most veszélyben van” – hangsúlyozta Gwynne Lyons, aki mindkét kutatásban részt vett.

(A Daily Telegraph cikkei alapján)

Hirdetés