Kezdőlap EGÉSZSÉG Megdöbbentő eredmények: az orvosok szerint ennyit kellene zuhanyoznunk!

Megdöbbentő eredmények: az orvosok szerint ennyit kellene zuhanyoznunk!

contrast shower

Naponta vagy inkább hetente szoktál zuhanyozni? Van, aki akkor is zuhanyzik, ha egész nap otthon ül, és nem végez semmilyen megerőltető munkát, más pedig kiválaszt a héten egy napot, és csak akkor hajlandó megtisztulni.

Az sem biztos, hogy túl egészséges, hogy, amint belépünk a lakásba, az az első dolgunk, hogy elfutunk zuhanyozni. Ez már egy kicsit tisztaságmániának is nevezhető akár.

Orvosokat kérdeztek meg arról, hogy egészségügyileg mi is a legjobb, mennyi időközönként ajánlott zuhanyozni. A válasz kissé meglepő volt!

Bőven elegendő, ha két-három naponta zuhanyozunk, és akkor mosunk hajat is-mondta Dr.Dendy Engelman a Women’s Health-nek.

Ha túlságosan sokat zuhanyzunk, akkor akár mellékhatásokkal is küzdhetünk, pl. erős viszkető, kiszáradt bőrrel.

Vannak azonban olyan tényezők, melyek hatására érdemes akár naponta is zuhanyozni. Például, ha rendszeresen jársz futni, vagy edzeni, akkor minden nap ajánlott zuhanyozni.

Ha nem zuhanyozol, nem csak a kellemetlen testszaggal, de a baktériumokkal is meg kell küzdened.

A másik fontos tényező a páratartalom. Ha olyan helyen élsz, ahol magas a páratartalom, akkor sokkal jobban izzadsz, ezért ajánlott naponta zuhanyoznod.

Ha száraz a bőröd, még nem jelenti azt, hogy kevesebbet kell zuhanyoznod, csupán arra kell odafigyelned, hogy ne forró vizet használj, és utána hidratáld kívülről-belülről a tested.

tudasfaja.com

loading...