Kezdőlap AKTUÁLIS Megbolondult az időjárás ! Súlyos mínuszok és megdöbbentően meleg! Így fog ugrálni...

Megbolondult az időjárás ! Súlyos mínuszok és megdöbbentően meleg! Így fog ugrálni a hőmérséklet a napokban! Mutatjuk mikor kell a télikabát és mikor a póló!

Hirdetés

Újabb mínuszokra van kilátás.Szombaton gomolyfelhős, napos idő várható, majd késő estétől északnyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Szerdáig relatíve napos időnk lesz, ám ekkor újabb front érkezik.

 

Hirdetés

Szombaton hazánk nagy része felett összességében sok felhő lesz, de átmeneti felszakadozások, elvékonyodások többfelé lehetnek – olvasható a met.hun. A déli óráktól észak felől egy gyenge csapadékzóna is érkezik, így kisebb esőre, záporra előbb az északi terülteken, majd délután már a déli határvidéken is számítani kell. Az északi, északnyugati szelet napközben a Dunántúlon és északkeleten kísérhetik erős lökések. Estére átmenetileg a szél mérséklődik. A legalacsonyabb éjszaki hőmérséklet -2 és +6 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 12 és 17 fok között alakul. Vasárnaptól szerdáig minden nap kisüt több órára a nap, emellett változó mennyiségű gomolyfelhőzet képződik.

Szerdától újabb front érkezik

Vasárnap elszórtan, a rákövetkező napokban már csak néhol alakulhat ki zápor. Az időszak legvégén frontrendszer közelíti meg hazánkat, ezért a nyugati megyékben több lesz a felhő, és ott zivatarok is kialakulhatnak.
Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén nem valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet eleinte többnyire -3 és +4, az időszak végén 8, 13 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet az időszak első felében 10 és 15, a végén 18, 23 fok között valószínű – írják.

Forrás: hirado.hu

Hirdetés