Kezdőlap AKTUÁLIS Megbolondul időjárásunk: hóvihar közeleg hazánk felé! Mutatjuk hol és mikor csap le!

Megbolondul időjárásunk: hóvihar közeleg hazánk felé! Mutatjuk hol és mikor csap le!

Hirdetés

Kedden egy újabb hidegfront érkezik, mely többfelé hoz záporokat, nyugaton akár az ég is megdörrenhet. A szél sok helyen megélénkülhet, északnyugaton erős északnyugati széllökések is lehetnek. A hajnali 1-6 fokot követően délután 10-15 fokot mérhetünk.

Hideg, szeles, kellemetlen idő

Ez a hidegfront térségünk felett hullámot vet, így jelentősen meghatározza a hét közepének időjárását. Szerdán országszerte csapadékos idő lesz a jellemző, a Dunától keletre eső tájakon jelentős mennyiségű eső várható.

Hirdetés

Ugyanakkor a magasban egyre jobban lehűl a levegő, így átmenetileg a magasabb hegycsúcsainkon havas eső, havazás is előfordulhat. Szeles lesz az idő, sokfelé erős, viharos lökések kísérhetik az északias szelet, a Dunántúl magasabb tájain akár 80 km/h körüli lökések is előfordulhatnak.

Jelentősen mérséklődik a nappali felmelegedés, a hideg hajnalt követően napközben mindössze csak 4-9 fok közötti értékeket mérhetünk.

Csütörtökön is számíthatunk még csapadékra, de már kisebb mennyiségre, mint szerdán, ugyanakkor ezen a napon is előfordulhat átmenetileg a hegycsúcsainkon havas eső, havazás. Még szeles lesz az idő, és továbbra is kimondottan hűvös lesz, csak 5-9 fokot mérhetünk napközben.

Pénteken már szárazabb, naposabb időre van kilátás, de még erős lehet az északias szél. Valamelyest fokozódik a nappali felmelegedés, de még mindig hűvös időre kell készülnünk. –

idokep.hu

Hirdetés