Kezdőlap AKTUÁLIS Március 1.-től életbe lép Magyarországon, minden magyar érintett!

Március 1.-től életbe lép Magyarországon, minden magyar érintett!

Hirdetés

Az év egyik legnagyobb biztosítási kampánya hamarosan kezdetét veszi, hiszen március 1-jétől április 2-áig bárki felmondhatja meglévő lakásbiztosítását, hogy egy jobbra cserélje.

 

Hirdetés

Több biztosító is megosztotta várakozásait a kampánnyal kapcsolatban, köztük a Groupama Biztosító és a Netrisk, akik sajtótájékoztatót is tartottak a témában. A Magyar Nemzeti Bank is válaszolt kérdésekre a kampánnyal kapcsolatban.

Szobonya László, a Groupama Biztosító lakossági nem-életbiztosítás termékmenedzsment vezetője, elmondta, hogy a kampány célja többek között a verseny élénkítése a lakásbiztosítási piacon, valamint az alulbiztosítottság csökkentése.

A lakásbiztosításokkal kapcsolatos kutatások azt mutatják, hogy sok ember nem fordít kellő figyelmet a biztosítására, és sokan nem is rendelkeznek megfelelő fedezettel.A Groupama által végzett online felmérés szerint sok szerződés már több mint három éve kötődött, és sokan nem aktualizálják rendszeresen a lakásbiztosításukat.

A Groupama várakozásai szerint a kampányban mintegy 100 ezer lakásbiztosítási szerződésváltásra kerülhet sor. A Netrisk szerint pedig a lakásbiztosítási piac penetrációja a kampány hatására tovább növekedhet, és a díjak is csökkenhetnek.

A Netrisk várakozásai szerint akár 500 ezer szerződéskötés is várható a kampány ideje alatt.Az átlagdíjak csökkenése és a verseny fokozódása mellett a kampányban részt vevő biztosítók új lehetőségeket is kínálhatnak az ügyfeleknek, például személyre szabottabb szolgáltatásokat és kedvezményes feltételeket.

Az ügyfeleknek érdemes lehet kihasználni ezt a lehetőséget, hogy a legmegfelelőbb lakásbiztosítást válasszák, és akár jelentős összegeket is megtakaríthassanak a díjak csökkenése révén.

Hirdetés