Kezdőlap EGÉSZSÉG Mammográfiára ment, majd az orvos meglátta ezt és közölte a szörnyű igazságot

Mammográfiára ment, majd az orvos meglátta ezt és közölte a szörnyű igazságot

Ha van olyan betegség, amitől minden ember retteg, az a rák. A nők különösen nagy százaléka fél a mellráktól, és jó okkal: ez a típusú daganat még megfelelő kezelés mellett is végzetes lehet.

 

Ennek ellenére is: a korai felismerésről alig esik szó. Amikor a Melbourne-ben élő Kylie Armstrong észrevette az első apró változást a mellében, rögtön felkereste az orvosát. De a doktornő nem érzett csomót, így hazaküldte az ausztrál asszonyt.

Nem sokkal később Kylie ezt írta ki Facebookra:

 

„Kérlek, nézzétek meg jól ezt a képet.
Ez a 3 nagyon-nagyon apró BEMÉLYEDÉS a mell alján a MELLRÁK JELE.
Így néz ki az ÉN MELLRÁKOM.
Nem éreztem csomót.
A háziorvos sem érzett csomót.
Viszont meghallgatott, amikor elmondtam, hogy a mellem máshogy néz ki, mint normálisan, és hogy amikor felemelem a karom, nagyon-nagyon apró gödröcskéket látok a mellem alsó részén.
A háziorvos elküldött mammográfiára, hogy biztosak legyünk.
Nem volt egyértelmű a felvétel, ezért továbbküldtek ultrahangra is.
Az ultrahang megtalálta a rákos daganatot mélyen a mellemben, az izomhoz közel.”

„Ez a 3 apró gödör feje tetejére állította az életemet és a családom életét is.Meg vagyunk döbbenve, néha megnémulunk, érzelgősek vagyunk, sokszor úgy teszünk, mintha minden rendben lenne, mintha ez az egész nem is velünk történne, próbálunk minél több információt begyűjteni, küszködünk a tesztekkel, sírunk, próbáljuk normálisan folytatni az életünket.
Mérgesek vagyunk és szomorúak.
Több kérdésünk van, mint válaszunk.
Mindent megteszünk, hogy megbirkózzunk a helyzettel.Az üzenetek és a telefonhívások néha segítenek, néha megríkatnak engem, a férjemet és a gyerekeinket.
Azért osztom meg mindezt veletek, mert szeretném, ha mindannyian tudnátok: a mellrák nem mindig egy jól kitapintható csomó.
Kérlek benneteket, rögtön forduljatok a háziorvosotokhoz, ha BÁRMILYEN változást észleltek a melletekben. Életet menthet.Kérlek, oszd meg te is és segíts felhívni a figyelmet az első jelekre.”

Kylie-nak rengeteg erőt kívánunk a gyors gyógyuláshoz. Az, hogy megosztotta a tapasztalatát a szélesebb nyilvánossággal, hogy figyelmeztetni próbálja a nőket, bátor és tiszteletreméltó cselekedet. Reméljük, hogy minél több nőt inspirál az ő esete arra, hogy odafigyeljen önmagára és rendszeresen vegyen részt az ingyenes szűrésen.

Forrás

loading...