Kezdőlap OTTHON KREATÍV Mágneseket ragasztott egy egyszerű deszkára, konyhája legszebb kiegészítője lett belőle! Ezt neked...

Mágneseket ragasztott egy egyszerű deszkára, konyhája legszebb kiegészítője lett belőle! Ezt neked is látnod kell!

Hirdetés

Néha egy apró változtatással is nagy eredményeket lehet elérni. Amikor felújításra, vagy átalakításra kerül a sor, igyekszünk mindent megtenni, hogy a lehető legjobban kihasználjuk a rendelkezésünkre álló lehetőségeket.

Mi most a késtárolással kapcsolatosan fogunk bemutatni nektek egy nagyon szuper ötletet, amit ti is azonnal meg akartok majd valósítani. Ez a megaoldás nem csak, hogy elegáns, ugyanakkor természetes hatású és helytakarékos is, így felszabadul egy rész a pultodon! Lássuk!

Hirdetés

Ez a tipp egy barkácsmestertől származik, aki megosztotta velünk, hogyan lehet egy megmaradt fadarabból és mágnesekből fantasztikus késtartó alkalmatosságot készíteni.

Ezekre lesz szükséged:

Egy darab deszka

Fúró (kör fejű fúrószárral)

Kör alakú mágnes, 40 darab (a mágnesek száma attól függ, hogy mekkora a késkészlet, ha 10-nél több késről van szó, akkor a kés: mágnes arány = 4:1)

Fa ragasztó

Fém akasztó és csavarok (2-2)

Védőszemüveg

AKCIÓ:

1. Fúrd ki a lyukakat

Mielőtt nekilátnál, egy ragasztószalaggal jelöld meg a fúrószárat, így az lesz a referenciapont, hogy milyen mély furatokat szeretnél csinálni. A lényeg, hogy ne menj át a fúróval a deszkán, hanem kis kör alakú mélyedéseket fúrj bele.

Fúrj a deszkádba 4 sorban 10-10 furatot. Így összesen meglesz a 40 darab furatod. (Ha több késed van, akkor természetesen többet.)

2. Helyezd el a mágneseket

Adj 1-1 csepp fa ragasztót a lyukakhoz, majd helyezd bele a mágneseket. Gyakorolj nyomást a mágnes felületére, majd hagyj időt a száradáshoz.

3. Fúrd fel az akasztót

Fúrj fel 1-1 fém akasztót a deszka hátuljára, hogy fel tudd akasztani az újdonsült késtartódat a falra. Érdemes a szélétől kb. 2cm-rel beljebb felfúrni az akasztókat, így nem lesznek láthatóak és még esztétikusabb lesz a művünk.

4. Helyezd fel a késeket

Már csak annyi dolgod van, hogy ráhelyezd a kedvenc késeidet és kész is vagy! Lesz némi felszabadult, üres helyed a pulton és a késeid is katonás rendben állnak a faladon, csak le kell emelni őket, ha használni akarod!

Oszd meg az ismerőseiddel is ezt a rusztikus késtartó ötletet, amely bármilyen stílusú konyhába passzol majd!

tudasfaja.com

Hirdetés