Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Lenyűgöző mosási tippek minden ruhához

Lenyűgöző mosási tippek minden ruhához

Íme néhány nagyon egyszerű, de annál hatásosabb házi praktika, amivel a mosás és a ruhák tisztítása egyszerűbbé és hatékonyabbá válik.

Fehérítés

A fehér ruhák egy idő után képesek megszürkülni, de nem kell kidobni őket, mert megmenthetőek!

  • 4 liter víz és 180 gramm szódabikarbóna keverékébe áztassuk be a ruhákat
  • áztassuk forró vízbe, amibe törjünk bele 5 db aszpirin tablettát
  • A mosógép öblítőtartályába öntsünk 2,5 dl ecetet

Sötétekhez, színesekhez

A sötét ruhák átka az, hogy egy bizonyos idő után kikopik a színük, ami jellemző a színes ruhákra is. Íme néhány tipp ehhez is:

  • fekete ruháknál fél liter kávéval vagy fekete teával helyettesítsük az öblítőt
  • használjunk 180 gramm sót az öblítéshez
  • Mosás előtt a sötét ruhákat, például a farmert áztassuk sós vízbe, vagy egyenlő arányú ecetes vízbe. hőmérsékleten mossuk.

Megsárgult pamut

A fehér pamut és a lenvászon egy idő elteltével megsárgul, elveszíti korábbi színét. Egy lábasba öntsünk 4 liter vizet, keverjünk el benne 45 gramm szódabikarbónát és 45 gramm sót. Egy órán keresztül, folyamatos odafigyeléssel főzzük.

Ragyogó szőnyegek és függönyök

Ha a pamut szőnyegek vagy függönyök megfakultak, egyszerűen csak adjon 45 g sót a mosószerhez, hogy felélénkítse a színüket. Ha egy szőnyeg túl nagy ahhoz, hogy gépben mossa, dörzsölje meg jól egy sós vízbe mártott ronggyal.

Űzze el a szagokat

Festék- és vegyszerszagúak az új ágyneműk és ingek, vagy netán heteken át érlelt szagokat áraszt magából egy átizzadt edzőtrikó? Íme, két régi, de hatásos segítség a szagtalanításhoz. Először keverjen 90 g szódabikarbónát 4 liter vízhez, és körülbelül 2 órán át áztassa benne a bűzös mosnivalókat. Ezután, amikor már gépben mossa őket, adjon az öblítő programhoz 1,25 dl ecetet.

Szerző: tudasfaja.com

loading...