Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Első közös gyermeküket várták, amikor szörnyű dolog derült ki kettejükről

Első közös gyermeküket várták, amikor szörnyű dolog derült ki kettejükről

A vérrokonok közötti romantikus kapcsolat gondolata a legtöbbek számára elitélendő dolog, ami teljesen érthető. Ám mi a helyzet akkor, ha két ember nincs tudatában annak, hogy rokoni szálak kötik őket egymáshoz? Mennyire lehet két jóhiszemű, szerelmes fiatalt elítélni a választása miatt?

 

Természetesen az a kisebb baj, ha a felek csak egymásért felelősek és a kapcsolatuk nem befolyásolja más ember életét vagy jóllétét. Az már egy teljesen más kérdés, ha gyermeket is vállalnak.

Tudvalévő, hogy azok a gyermekek, akik vérrokon szülőktől fogannak, nagyobb kockázattal rendelkeznek különféle betegségekre, születési rendellenességekre, csecsemőhalálozásra, rövid várható élettartamra. Egyes esetekben a babák túl sem élik.

Ilyen körülmények között érthető, hogy egy leendő édesapa mennyire kiborult, amikor rájött, hogy a várandós feleségéhez vérrokoni szál fűzi.

A szívfacsaró felfedezés

Egy 24 éves Reddit felhasználó megosztotta történetét a közösséggel, miszerint rájött, hogy 25 éves felesége valójában a lánytestvére.

A férfi elmondta, hogy a feleségével már 8 éve vannak együtt és teljes izgalomba várták első közös gyermekük érkezését. Egyiküknek sem volt tudomása róla, hogy közös a biológiai édesapjuk, akinek gyakorlatilag semmi köze nem volt a felnevelésükhöz.


A leendő apuka leírta, hogy a biológiai apja elhagyta őt és édesanyját, és ugyanezt tette a feleségével és annak anyjával is. Egyik anya sem nevezte meg az anyakönyvi kivonaton az édesapát.

Végeredményben úgy derült ki, hogy közös apától születtek, hogy az anyósa, felesége édesanyja elmondta, hogy mi volt a lánya igazi apjának neve. Ekkor jött az óriási ledöbbenés.

Hogy biztosra menjenek, a fiatalok végeztettek egy DNS-tesztet, amely megerősítette, hogy féltestvérek. Ennek ellenére az érzéseik nem változtak és nem akarnak elválni egymástól.

Az aggodalom pedig a legnagyobb részben a közös gyermekük iránti, hiszen egyikük sem akarja, hogy bármilyen baja legyen a kicsinek, ám abortuszra sem lenne képesek.

A történetük megosztás után a férj elkeseredettségében tanácsot kért a felhasználóktól. A teljesség igénye nélkül a következő hozzászólások születtek:

“Kérlek keresettek fel egy genetikai tanácsadót, aki már több ilyen esettel is találkozott. Ő fog tudni megfelelő tanáccsal és útmutatással szolgálni ítélkezés nélkül.”“Felejtsétek el a dolgot. Nem tudhattátok, hogy ez a helyzet. Az esély, hogy a babának gondja lehet, talán kicsit nagyobb, mint általában, de több, mint valószínű, hogy minden rendben lesz. Tartsátok meg a babát. Szeresd a feleséged. Éld az életed. A világ néha nagyon furcsa tud lenni.”

“A rokonok közötti házasságot általában azért tiltják, mert genetikai rendellenességek esélye magasabb lehet. Elvégeztethetik az összes létező vizsgálatot, ami létezik, akkor sem a ti hibátok. Ti csak két ember vagytok, akik egymásba szerettek. Azt mondom, hogy felejtsétek el a dolgot és ne beszéljetek róla senkinek. Ugyanakkor nem javaslom, hogy több gyermeket vállaljatok ezután. Még ha ez a gyerek egészséges is lesz, ne kockáztassatok. Inkább fogadjatok örökbe.”

Neked mi a véleményed az esetről? Oszd meg velünk kommentben!

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...