Kezdőlap EGÉSZSÉG Lábdagadás elleni recept, ami azonnal hat!

Lábdagadás elleni recept, ami azonnal hat!

A láb vizesedése, ödémásodása gyakori panasz, amit legtöbben egyszerű vízhajtókkal próbálnak orvosolni. A baj ezzel az, hogy csupán a tüneti kezelés nem biztos, hogy hosszú távon hatásos, az alapproblémán pedig nem segít.

Mi állhat a lábdagadás hátterében, és mit lehet tenni ellene?

A lábdagadás egyik leggyakoribb oka az ödéma, más néven vizenyő. A nyári forróságban ez fokozottan jellemző, hiszen könnyen előfordulhat, hogy a szervezet nem tudja megfelelően kiüríteni a napi 2-2,5 liter folyadékot. Ilyenkor a belső térfogat növekedését a bőr maga nem követi, ezért a dagadást általában feszítő érzés is kíséri. A vizenyő lehet továbbá a tartós vagy helytelen diétázás, illetve a májelégtelenség következménye is.

A másik jellemző ok a keringési zavar, amely főleg az állómunkát végzőknél, a folyamatos túlterhelés nyomán jelentkezik, de egyre gyakoribb a testhelyzetet ritkán váltó ülőmunkát végzőknél is. Ha nem vagy gyakorlott túrázó, egy nagyobb kirándulás után is tapasztalhatod. Az effajta fájdalom és duzzanat általában egy éjszaka alatt elmúlik, de állandó terhelés mellett másnap visszatér.

Íme egy recept, ami tökéletesen és nagyon gyorsan kezeli a duzzadt lábat:

Vágjunk apóra ¼ csésze friss zöld petrezselymet, majd forrázzuk le egy csésze forró vízzel. Hagyjuk állni 5 percig, szűrjük le, és még melegen, lehetőleg ízesítés nélkül fogyasszuk. A lábduzzadás csökkentése érdekében naponta végezhetünk egy kevés, nem túl megerőltető lábtornát is.

Szerző: tudasfaja.com

loading...