Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Amit ez a kutya csinál éjjelente, míg gazdái alszanak, elámít minden állatszeretőt

Amit ez a kutya csinál éjjelente, míg gazdái alszanak, elámít minden állatszeretőt

Hirdetés

Ez a szomorú történet mindeddig több ezer ember szívét hatotta meg világszerte.

 

Hirdetés

Az üzenet rendkívül fontos – és megmutatja, hogy egy kutya bizalma az emberben egy gyönyörű ajándék, amelyet mindig ápolni kell!
Egy család úgy döntött, hogy örökbe fogad egy kutyát. Rögtön a család tagjává vált, és szeretett játszani a gyerekekkel.

A kutya nagyon intelligens és gyors tanuló volt, így a család sok trükköt tanított neki. Mindent megtett azért, hogy apát, anyát és a gyerekeket boldoggá tegye.Puszta jelenléte örömet adott nekik.

De néhány hét után a kutya viselkedése furcsának tűnt. Minden éjjel, amikor a család elaludt, csak a hálószobai ajtó előtt üldögélt, és bámulta őket a nagy barna szemével, amíg aludtak.

Ő azonban nem aludt. Ehelyett pontosan ugyanazon a helyen ült, és ő volt az első, aki minden reggel üdvözölte tulajdonosait.

A családnak nem volt magyarázata a kutya furcsa viselkedésére, és aggódni kezdtek négylábú kedvencük miatt.

Elkezdtek azon tűnődni, vajon beteg-e, és elvitték az állatorvoshoz.

De az állatorvos nem tudott választ adni, mert a kutya teljesen egészségesnek bizonyult.

Egy végső kétségbeesett kísérlet során a család visszament arra a menedékhelyre, ahonnan elhozták a kutyát. Végig kérdezték a személyzetet – talán képesek megmagyarázni kutyájuk titokzatos éjszakai viselkedését. 

Amit akkor megtudtak szeretett kutyájukról, teljesen összetörte szívüket.

Kiderült, hogy a kutya egykori tulajdonosa az éjszaka közepén vitte kutyáját a menedékhelyre, míg az mélyen aludt! 

Így soha nem tudott elbúcsúzni a tulajdonosától, a régi otthonától, a régi életétől. Amikor felébredt, új és ismeretlen környezetben találta magát. Az a borzalmas érzés, amit átélhetett… nem kívánnám a legrosszabb ellenségemnek sem.

Most az új otthonában a szegény kutyus túlságosan félt éjjelente – nem kockáztathatta meg, hogy újra elveszítse szeretett családját. Ez szomorúvá tette, és álmatlan éjszakákat okozott neki.

Amikor a család megtudta a kutya szívszorító múltját, nem tudták visszatartani könnyeiket. Kedvencüknek vissza akarták adni az önbizalmát. 

A megoldás?

A kutyájukat egy kosárba helyezték, az ágyuk mellett. Így megmutathatták neki, hogy azt akarják, hogy a közelükben legyen, és ő is a család fontos része; és soha nem fogják elhagyni.

Hetekig tartott, mielőtt biztonságban érezhette magát az új otthonában.

Végül, egy éjszaka, a kutya lehunyta a szemét és elaludt. Azóta békésen alszik szerető családja mellett, akik megadták neki a megérdemelt biztonságot.

A kutya bizalma nem olyasmi, amivel játszani lehet! Ezért mindig komolyan kérdezd meg magadtól, hogy tudsz-e gondoskodni egy kutyáról – mielőtt összetörnéd a szívét.

Oszd meg a történetet, ha te is egyetértesz!

Forrás: szabadnakszulettek.hu

Hirdetés