Kezdőlap OTTHON KREATÍV Különleges tojásfestés, amihez nem kell színes festék! Nézz körbe a konyhádban, ott...

Különleges tojásfestés, amihez nem kell színes festék! Nézz körbe a konyhádban, ott van minden!

MEGOSZTÁS

Húsvét és díszes, mintás tojások…a kettő egymás nélkül gyakorlatilag nem is létezik. Mindannyian tudjuk, hogy a tojásfesték vásárlás pénzigényes és nem túl környezetbarát dolog. Idén takaríts meg egy kis pénz és légy tudatosabb! Válaszd a természetes festő anyagokat!

Nem is kell messzire menned, mert a konyhádban fellelhető alapanyagokkal mindened meglesz, ami a projekthez szükséges.

Ha szereted a rusztikus stílusú dolgokat, akkor ezek a tojások a te dekorációdnak is tökéletes darabjaivá válnak majd.

Amire szükséged lesz:

  • Gumikesztyűk
  • Fehér ecet
  • Víz
  • Edény
  • Szűrő

Minden tojás esetében…

Az összes festéknél ugyanaz az eljárás, kivéve az ezüstöt. Keverj el 1 liter vizet 2 evőkanál fehér ecettel egy kisebb edényben.

Forrald fel a keveréket, add hozzá a festékanyagot, vedd le takarékra a lángot és így melegítsd tovább 30 percig.

Hagyd kihűlni a folyadékot, majd szűrd le, mielőtt a tojásokat belehelyeznéd.

Ne feledd, az élénkebb színek elérése érdekében nyújtsd el az áztatási időt, vagy növeld a felhasznált anyag mennyiségét.

Sárga

Adj hozzá 3 evőkanál kurkumát a forró vízhez. Csak óvatosan, mert a kurkuma nagyon könnyen befog bármit, így még a gumikesztyű használata is ajánlott.

Rózsaszín

Adj hozzá 4 csésze aprított céklát. Ne aggódjon, ha a tojást először inkább barnának, mint rózsaszínnek látod. Száradás után szép, pasztell árnyalatúak lesznek.

Kék

Adj a vízhez 3 csésze apróra vágott lila káposztát. A leszűrt folyadékban áztasd a tojásokat legalább 30 percig. Erősebb árnyalat érdekében benne hagyhatod egész éjszakára a hűtőben.

Narancs

Adj hozzá 4 csésze vöröshagyma héjat a folyadékhoz. Az élénkebb narancs szín elérése érdekében hagyd a tojásokat benne éjszakára a hűtőben.

Ezüst

Keverj össze 4 csésze vizet és ugyanennyi fagyasztott áfonyát egy tálban. Hagyd, hogy a keverék szobahőmérsékletűre melegedjen, majd szűrd le. Hagyd benne a tojásokat éjszakára a hűtőben.

tudasfaja.com

loading...