Kezdőlap EGÉSZSÉG Közeledik a tavaszi fáradtság! Íme 5 trükk, amivel leküzdheted!

Közeledik a tavaszi fáradtság! Íme 5 trükk, amivel leküzdheted!

Hirdetés

A tavaszi fáradtság a szervezet természetes reakció, viszont vannak olyan személyek, akiket egy kicsit jobban megvisel ez az állapot.

A februárban elkezdődő kókadozás leginkább a hosszan tartó nap-, és fényhiánynak, a friss zöldségek, vitaminok, és ásványi anyagok hiányának tudható be.

Hirdetés

A tavaszi fáradtság jelei: álmosság, állandó fáradtság, meggyengült haj, és bőrszerkezet, ingerlékenység, gyengeség, plusz kilókkal való reménytelennek tűnő küzdelem, energiahiány.

Mit tehetünk, hogy sokkal könnyebben át tudjuk vészelni a tavaszi fáradtságot?

Fény

Töltsünk minél több időt a napon, még ha kissé hűvös is az időjárás. Öltözzünk jól fel, sétáljunk, kiránduljunk. Tartsuk az arcunk a nap felé, és napoztassuk a kezeinket is, hiszen ezeken keresztül jutunk a legegyszerűbben hozzá a D-vitaminhoz. A napszemüveg, és az UV-sugarak ellen védő krém ilyenkor is kötelező. Naponta fél órát töltsünk a napon, szabad levegőn.

Táplálkozás

A tavaszi fáradtság oka többek közt az, hogy a szervezetünk vitamin-és ásványianyag tára lemerül. Nagyon fontos, hogy A-, B-, és C-vitaminban gazdag élelmiszereket fogyasszunk. Napi rendszerességgel illesszük be étrendünkbe a kivit, banánt, citromot, mandulát, tökmagot, az almát, a paradicsomlevet.

Testmozgás, sétálás

Szakemberek szerint bizonyított tény, hogy akik rendszeresen mozognak, azok sokkal könnyebben vészelik át a tavaszi fáradtság időszakát. A testmozgás által adrenalinnal telik fel a szervezetünk, és a stressz-szintünk is csökken.

Alvás

Legalább napi 8 óra pihentető, és minőségi alvás szükséges ahhoz, hogy csökkenteni tudjuk a tavaszi fáradtság tüneteit. Feküdjünk le este 11-kor legkésőbb, és keljünk 6-kor. Így sokkal energikusabbak, és aktívabbak leszünk.
Méregtelenítés-fogyasszunk minél több gyógynövény-, vagy zöld teát, és vizet. Ezek hozzájárulnak ahhoz, hogy a téli időszakban felgyülemlett méreganyagokat kiürítsük a szervezetünkből.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés
loading...