Kezdőlap AKTUÁLIS Kormányinfó – Itt vannak a rendkívüli bejelentések, ami minden magyart érint

Kormányinfó – Itt vannak a rendkívüli bejelentések, ami minden magyart érint

Hirdetés

Rendkívüli Kormányinfót tartott ma Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra a szokásoktól eltérően nem csütörtökön, hanem már szerdán, a kormányülés napján.

Előzőleg Orbán Viktor miniszterelnök a kormányülésről üzent, mégpedig energia témában. Azt írta, Európa energiabiztonsága megroppant. Várhatóan erról, illetve a másik friss bejelentés hatásairól lesz szó.

Hirdetés

Ez utóbbi egy sajnálatos, Magyarországot nagyon rosszul érintő, uniós döntés: befagyasztják a Magyarországnak járó 3000 milliárd forintnyi összeget, csak a helyreállítási alapból kapunk majd pénzt, valamikor…

Cikkünk folyamatosan frissül!

A kormányinfó, melynek témája az uniós pénzek egy részének felfüggesztése volt, Navracsics Tibor, uniós forrásokért felelős tárca nélküli miniszter tett bejelentéseket, ezt itt videón is követheti:
Navracsics Tibor a kormányinfón arról beszélt, hogy a mai uniós bizottsági döntés nem meglepő, viszont most előző alkalommal nyilvánította ki az Unió, hogy a magyar helyreállítási tervet elfogadják.

Ez jó hír, ráadásul egyetlen kategória kivételével a nemzeti helyreállítási terv a legjobbak között van. Az európai bizottság tehát elismerte, hogy a magyar helyreállítási nemzeti terv az egyik legjobb egész Európőában.

Magyarország ezt örömmel nyugtázza, öröm, hogy megnyílik a lehetőség, hogy aláírjuk az ezzel kapcsolatos terveket. Remélhető, hogy a kohéziós tervekkel kapcsolatos szerződéseket hamar aláírhatjuk – mondta.

Hirdetés
loading...