Kezdőlap EGÉSZSÉG Kiváló mosószer, véd a mellrák ellen, gyógyítja a visszereket és az aranyeret,...

Kiváló mosószer, véd a mellrák ellen, gyógyítja a visszereket és az aranyeret, de gyulladáscsökkentő is!

Hirdetés

A gyerekek imádják a fényes vadgesztenyéket, minden családban már-már kötelező programnak számít az őszi gesztenyegyűjtés. Ne csak gyerekjátékként használd, hanem próbáld ki az alábbi ötleteket is.

A gesztenye számos gyógyító hatással rendelkezik, érdemes jobban megismerkedni vele. Nem csak a visszeres problémák enyhítésére, de az aranyér ellen is hatásos, sőt biomosószerként is alkalmazhatod.

Hirdetés

Dagadó, visszeres boka

A lábduzzadás, főleg a bokák tájékán arra utalhat, hogy valami nincs rendben a vérkeringéssel. A vénák az elhasznált vért vissza kell vezessék a szívhez, ha a vénás szelepek károsodnak, akkor a keringési rendszer nem működik megfelelően, a lábak elkezdenek duzzadni, viszketés, vizesedés, nyomásra pedig fájdalomérzet alakul ki. A vadgesztenye képes arra, hogy csökkentse az alsó lábszárban a pangó folyadékot, és szabályozza a vérkeringést is.

Hajszálerek

Feladatuk a szövetek és a vér közötti anyagszállítás. Ha meggyengülnek, akkor seprű-vagy pókhálószerű alakban láthatóvá válnak a bőr felszínén. A vadgesztenye segítségével az izomhártyák megerősödhetnek, és újra visszaállhat a hajszálerek izomhártyájának egészsége.

Aranyér

Egy duzzadt véna következtében alakulnak ki az aranyeres problémák. Már két hónap vadgesztenye-kúra után is akár 80%-al csökkenhetnek a tünetek.

Gyulladásgátló

Az erek gyulladásos betegségeit képes csökkenteni rövid idő alatt, de hatékony lehet gyulladásos bőrbetegségek esetén is.

Mellrák ellen

Kutatások alapján kimutatták, hogy a mellrák esetében jó eredmények érhetőek el a tumor növekedésével, és szétterjedésével kapcsolatosan.

Mosószerként is használható

Gyűjtsünk össze minél több vadgesztenyét ősszel, hogy az év folyamán használni tudjuk biomosószerként is. A gesztenye szaponin tartalma miatt tisztító hatással rendelkezik, úgy viselkedik, mint a mosószappan. Öt-hat friss gesztenyét vágjunk kis darabokra, tegyük egy vászon zsákocskába, és helyezzük a mosógépbe a ruhák mellé. Nem kell mosószert használni, a vadgesztenye kiválóan alkalmas a színes ruhák tisztítására.

Rosacea ellen

Reszelj le 1-2 vadgesztenyét, keverd el mézzel, majd kend be a vele az arcod. 10 perc múlva bő langyos vízzel mosd le!

tudasfaja.com

Hirdetés