Kezdőlap AKTUÁLIS Kitört a pánik Oroszországban Putyin bejelentése után, menekülnek az oroszok, az összes...

Kitört a pánik Oroszországban Putyin bejelentése után, menekülnek az oroszok, az összes repülőjegy elfogyott

Oroszországban káosz uralkodik, miután Vlagyimir Putyin bejelentette, hogy nagyjából 300 ezer embert fognak behívni a hadseregbe. A hír hallatán elkelt minden elérhető, egyirányú repülőjegy, annyian akarják elhagyni az országot.

Ahogy a Blikk is megírta, Vlagyimir Putyin ma reggel bejelentette, hogy rendkívüli, részleges mozgósítást hirdettek Oroszországban, melynek értelmében több százezer orosz polgárt akarnak bevonni az orosz-ukrán háborúba.A mától érvénybe lépő részleges mozgósításról szóló rendelet kimondja, hogy a katonai tapasztalattal rendelkező állampolgároknak csatlakozniuk kell a hadseregbe, így ők is részesei lesznek az ukrajnai konfliktusnak.

Reuters szerint szerdán pillanatok alatt elkapkodtak minden elérhető, egyirányú repülőjegyet Oroszországban, és az internetes keresési adatok alapján jelentősen megugrott a forgalma az Aivasales oldalának, az oroszok legnépszerűbb repülőjegy-kereskedő felületének.


444 a Moscow Timesra hivatkozva számolt be arról, hogy mivel az oroszok vízum nélkül is utazhatnak GrúziábaTörökországba, illetve Örményországba, ezért Putyin beszédét követően oda is pillanatok alatt elfogytak a jegyek, sőt az Azerbajdzsánba, Kazahsztánba, Üzbegisztánba és Kirgizisztánba tartó járatokra sem lehetett már feljutni.

Időközben elkezdett terjedni a pletyka, hogy lezárják a határokat, ezért lehetetlen lesz elhagyni az országot, ám az orosz államvasutak és az Aeroflot nemzeti légitársaság is kijelentette: nem kaptak olyan utasítást, miszerint a 18-65 év közötti férfiak nem utazhatnak külföldre.Ennek ellentmond viszont, hogy egy, az orosz utazók beszámolóit gyűjtő Telegram-fiókon arról írtak, hogy néhány határátkelőn visszafordították azokat a férfiakat, akik hadkötelesek lehetnek.

Az orosz elnök keddi kijelentése óta a Google adatai alapján a „hogyan hagyd el Oroszországot” lett a legkeresettebb szókapcsolat Oroszországban, és az orosz tőzsde is mélypontra került, amely a háború kezdete óta nem zuhant be ennyire.

loading...