Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Kitálalt egy temetkezési vállalkozó – Kiderült hogy marad II Erzsébet holtteste tökéletes...

Kitálalt egy temetkezési vállalkozó – Kiderült hogy marad II Erzsébet holtteste tökéletes állapotban hosszú napokon keresztül

Hirdetés

Akár tíz napig is bírhatja a királynő holtteste a ravatalt a balzsamozási technikáknak köszönhetően. Az ólomkoporsó pedig akár egy évig megőrzi a test eredeti állapotát.

Hogyan bírja ki II. Erzsébet holtteste a folyamatos szállítást és a napokig tartó ravatalt? A koporsóban van egyáltalán a királynő? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre adott választ a TikTokon egy temetkezési vállalkozó – írja a Mirror.

Hirdetés

A videóból kiderül, hogy a több száz évre visszanyúló hagyományok miatt helyezik majd örök nyugalomra ólommal bélelt koporsóban a néhai uralkodót. Ennek köszönhetően ugyanis jóval tovább marad épségben a holttest. Mivel az ólom nem bomlik, akár egy évig is megőrzi a test eredeti állapotát a légmentességnek köszönhetően. II. Erzsébet ólomkoporsóját egyébként már közel harminc éve elkészítették.A temetkezési vállalkozó elmondja, hogy a királyi család feltehetően semmin nem spórol a szertartás és az előkészületek kapcsán. Szinte biztos, hogy a világ legjobb balzsamozóira bízták a 96 éves korában elhunyt uralkodó testét. Az eljárás során olyan anyagokat fecskendeznek a holttestbe, melyek késlelteik a bomlás megkezdődését. Hozzáteszi: minden oka megvan az feltételezni, hogy már egészen rövid idővel a királynő halála után elkezdték az órákig tartó balzsamozást. Ennek köszönhetően közel tökéletes állapotban lehet II. Erzsébet.

A módszer segítségével ma már elérhető, hogy az elhunyt földi maradványai akár tíz napos ravatalozást is kibírnak mindenféle elváltozás nélkül. A szakértő szinte biztos abban, hogy a magasra helyezett koporsó alatt – közvetlenül a koporsó aljában vagy a zászlókkal eltakart állványzatban – valamiféle hűtőberendezés gondoskodik a királynő holttestének konzerválásáról.II. Erzsébet apját, VI. Györgyöt is hasonló balzsamozás után temették el 1952-ben. Ellenben az 1901-ben elhunyt Viktória királynő megtagadta az eljárást. Az uralkodót temetők éppen ezért szenet szórtak a koporsóba, ami felszívta a bomlástermékeket és semlegesítette a kellemetlen szagokat.

Hirdetés