Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Kitálalt egy temetkezési vállalkozó – Kiderült hogy marad II Erzsébet holtteste tökéletes...

Kitálalt egy temetkezési vállalkozó – Kiderült hogy marad II Erzsébet holtteste tökéletes állapotban hosszú napokon keresztül

TOPSHOT - Pallbearers from The Queen's Company, 1st Battalion Grenadier Guards carry the coffin of Queen Elizabeth II past Britain's Camilla, Queen Consort, Britain's Catherine, Princess of Wales, Britain's Sophie, Countess of Wessex, Meghan, Duchess of Sussex, Britain's Prince Edward, Duke of Kent and Britain's Prince Richard, Duke of Gloucester, as they arrive at Westminster Hall at the Palace of Westminster in London on September 14, 2022, where the coffin will to Lie in State. - Queen Elizabeth II will lie in state in Westminster Hall inside the Palace of Westminster, from Wednesday until a few hours before her funeral on Monday, with huge queues expected to file past her coffin to pay their respects. (Photo by Oli SCARFF / various sources / AFP)

Akár tíz napig is bírhatja a királynő holtteste a ravatalt a balzsamozási technikáknak köszönhetően. Az ólomkoporsó pedig akár egy évig megőrzi a test eredeti állapotát.

Hogyan bírja ki II. Erzsébet holtteste a folyamatos szállítást és a napokig tartó ravatalt? A koporsóban van egyáltalán a királynő? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre adott választ a TikTokon egy temetkezési vállalkozó – írja a Mirror.

A videóból kiderül, hogy a több száz évre visszanyúló hagyományok miatt helyezik majd örök nyugalomra ólommal bélelt koporsóban a néhai uralkodót. Ennek köszönhetően ugyanis jóval tovább marad épségben a holttest. Mivel az ólom nem bomlik, akár egy évig is megőrzi a test eredeti állapotát a légmentességnek köszönhetően. II. Erzsébet ólomkoporsóját egyébként már közel harminc éve elkészítették.A temetkezési vállalkozó elmondja, hogy a királyi család feltehetően semmin nem spórol a szertartás és az előkészületek kapcsán. Szinte biztos, hogy a világ legjobb balzsamozóira bízták a 96 éves korában elhunyt uralkodó testét. Az eljárás során olyan anyagokat fecskendeznek a holttestbe, melyek késlelteik a bomlás megkezdődését. Hozzáteszi: minden oka megvan az feltételezni, hogy már egészen rövid idővel a királynő halála után elkezdték az órákig tartó balzsamozást. Ennek köszönhetően közel tökéletes állapotban lehet II. Erzsébet.

A módszer segítségével ma már elérhető, hogy az elhunyt földi maradványai akár tíz napos ravatalozást is kibírnak mindenféle elváltozás nélkül. A szakértő szinte biztos abban, hogy a magasra helyezett koporsó alatt – közvetlenül a koporsó aljában vagy a zászlókkal eltakart állványzatban – valamiféle hűtőberendezés gondoskodik a királynő holttestének konzerválásáról.II. Erzsébet apját, VI. Györgyöt is hasonló balzsamozás után temették el 1952-ben. Ellenben az 1901-ben elhunyt Viktória királynő megtagadta az eljárást. Az uralkodót temetők éppen ezért szenet szórtak a koporsóba, ami felszívta a bomlástermékeket és semlegesítette a kellemetlen szagokat.

loading...