Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Kirúgták a 2 éves kislányt a bölcsiből, mert csúnyácska és a nevelőnők...

Kirúgták a 2 éves kislányt a bölcsiből, mert csúnyácska és a nevelőnők szerint a többi gyereket megijesztené…

A 2 éves Sofya Zakharova furcsa elváltozással született: a koponyája eltorzult, a szülei pedig most arra kényszerültek, hogy plasztikai műtétre jegyeztessék elő a lányukat, mert egyébként a csöppséget nem veszik fel a helyi bölcsődébe.

 

Az indok, mellyel a kis Sofyát kiutasították a közösségből az, hogy a külseje megijesztené a többi gyereket. Ezzel a magyarázattal szolgáltak a bölcsőde vezetői, amikor a szülők be szerették volna íratni a kislányt az intézménybe. Mi több, az elöljárók azt is hozzátették, megkérik a szülőket, hogy operáltassák meg a gyereket, egyébként esélye sincs a beilleszkedésre.

“Azt mondták nekem, hogy a kislányom megrémísztheti a többi gyereket, ha ilyen arccal állít be a bölcsődébe. ‘Először is, jegyeztesd elő egy műtétre, hogy a te lányod is járhasson bölcsibe, mint a többi normális gyermek.’ – ezeket a szavakat használta a vezetőség.” – panaszkodott Sofya édesanyja.

A hatóságok is bekapcsolódtak az ügybe, és azt vizsgálják, hogy pontosan miért is utasították vissza a 2 éves kislány jelentkezését a helyi bölcsődébe. Sofya esetére egy orosz jótékonysági szervezet is felfigyelt, és segítséget ígért a szülőknek, ám a konkrét tettek azóta is késlekednek.

“Azzal biztattak az elején, hogy segítenek a műtét megszervezésében, aztán annyiban is maradt a dolog. Katasztrófa!” – fogalmazott a kislány édesapja.


Sofya és családja Oroszországban él, egy olyan lakásban, melyben nincs csatlakozás a gáz- és vízhálózatra. Amikor a hatóságok meglátták, milyen körülmények között élnek, azonnal felajánlottak nekik egy másik lakást a tél idejére.

Radiy Khabirov, az oroszországi Baskíria vezetője a következőket nyilatkozta: “Világos, hogy a kislány és a szülők jogait megsértették, most pedig kivizsgáljuk az ügyet.”

A szakértők azonban inkább amiatt aggódnak, hogy Sofya szellemi fejlődése szenved majd csorbát, amennyiben megakadályozzák őt, hogy más korabeli gyerekekkel lépjen kapcsolatba.

Forrás

loading...