Kezdőlap EGÉSZSÉG Kipirosodik, néha kipattog a bőröd szőrtelenítés után? Vigyázz, mert ez a súlyos...

Kipirosodik, néha kipattog a bőröd szőrtelenítés után? Vigyázz, mert ez a súlyos betegség is állhat mögötte!

Rhiannon Douglas egy 21 éves nagy-brittaniai hölgy, aki egy napon fura bőrirritációra lett figyelmes a lábán. Azt gondolta, hogy epilálás közben megvágta magát a borotvával, de mint utólag kiderült egy súlyos betegséget jelzett a szervezete.

Két nap alatt a kis piros pöttyök az egész testét elöntötték, ekkorra már nyilvánvalóvá vált, hogy nem a borotva okozta az irritációt.

“A pöttyökkel párhuzamosan fájdalmak is jelentkeztek, sőt duzzadni kezdett a lábam, és fájtak az ereim”-mondta a fiatal nő. Nagyon nehezére esett felkelni az ágyból, és járkálni.

A kórház sürgősségi osztályán kötöttem ki, és néhány vizsgálat után már meg is mondták a diagnózist: nyirokcsomó rák okozta a tüneteket.

Rihannonnak egy 8,5 cm-es daganat volt a mellkasában, a piros pöttyöket pedig a Hodgkin  limfóma tünetei okozták. Ez az egyik legsikeresebben gyógyítható hematológiai betegség napjainkban.

A rosszindulatú, de jó eséllyel gyógyítható betegség Rihannon életmódváltásának köszönhetően egy hónap múlva már 7,5 centire csökkent.

Az orvosok szerint, ha nem jeleztek volna a testén a piros vészjósló pöttyök, akkor minden perc késő lett volna már. Rihannon mindenkinek azt tanácsolja, hogy, aki bármilyen kis elváltozást vesz észre magán azonnal forduljon orvoshoz, mielőtt még a probléma végzetessé válna.

tudasfaja.com

loading...