Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK Kijött a figyelmeztetés: nagy veszélyben vagy, ha te is ilyen telefontöltőt használsz

Kijött a figyelmeztetés: nagy veszélyben vagy, ha te is ilyen telefontöltőt használsz

Komoly figyelmeztetés, nagy baj lehet!

 

A telefon töltéséhez kábelt szoktunk használni, de tudjuk, hogy ez a megoldás nem csak erre jó, hanem adatok továbbítására is. Ahogy csatlakoztattuk telefonunkat egy géphez, máris fent áll a veszélye, hogy valamilyen ártó program, vírus kerül a készülékünkre.

Persze ez otthon kisebb veszélyt jelent, de a nyilvános töltőknél nagyobb a veszély. Az FBI szerint nagy kockázattal jár ezek használata, óriási veszélynek tesszük ki az adatainkat, ha nyilvánosan töltjük a készülékeinket.A telefont tölteni kell, és egyre több helyen van nyilvános töltőállomás, gondoljunk csak a hosszabb utazásokra, repterekre, szállodákra stb… Az FBI denveri irodája Twitter-bejegyzésben óva inti az embereket a nyilvános töltőhasználattól, ugyanis – írják a posztban – a bűnözők, kihasználva egy-egy biztonsági rést, képesek lehetnek megbuherálni a töltőállomásokat, ezáltal káros szoftvereket telepíthetnek a telefonokra, vagy pedig leszedhetik a személyes adatokat a készülékekről.

Azt javasolják ne használjunk nyilvános töltőállomásokat, inkább saját külső akkumulátorról töltsük készülékeinket, de ha mégis muszáj publikus töltési megoldáshoz folyamodnunk, akkor saját kábellel és töltőfejjel ajánlott használni azt.

Blikk

loading...