Kezdőlap AKTUÁLIS Kiderült, mi okozhatta a brutális tömegkarambolt az M1-es autópályán – VIDEÓ

Kiderült, mi okozhatta a brutális tömegkarambolt az M1-es autópályán – VIDEÓ

Hirdetés

A legfrissebb adatok szerint egy tömeges baleset történt az M1 autópályán Herceghalom közelében, amelyben 40-nél több jármű ütközött egymással. Az eset következtében 36 ember sérült meg.

 

Hirdetés

A szombat esti RTL Híradó helyszíni riportjában elhangzott, hogy a mentés még tart, a baleset vélhetően a porvihar okozta nehéz látási viszonyok miatt következett be. Egy szemtanú szerint az első autós megijedhetett a hirtelen támadt, átláthatatlan porfelhőtől, hirtelen fékezett és ezután rohant bele a többi jármű. Ez persze még csak feltételezés, a baleset okát a rendőrség vizsgálja. A hírműsorban olyan felvételeket is bemutattak, melyekben látható, hogy gyermekek menekülnek szüleikkel a tömegbaleset helyszínén égő járművektől. A videó a cikkünk alatt található.Időközben megszólalt az Országos Mentőszolgálat is: Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-nek elmondta: a helyszínre négy helikopterrel és 16 mentőautóval érkeztek a mentők, és 39 embert vittek négy település – Győr, Tatabánya, Székesfehérvár és Budapest – kórházaiba. (Korábban a rendőrség 36 sérültről tudott.)

A szóvivő információi szerint a tömegbalesetben tíz gyermek sérült meg, közülük négyen súlyosan és hatan könnyebben, valamint huszonkilenc felnőtt, akik közül tízen súlyosan, míg tizenkilencen könnyebben.A Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő (MKIF) Zrt. közösségi oldalán pedig azt közölte: a balesetet lokális porátfúvás okozhatta, ami miatt hirtelen csökkenhettek a látási viszonyok. Az MKIF felhívta a figyelmet arra, hogy a baleset körülményeiből adódóan a roncsok elszállítása a szokásosnál is több időbe telik. Ráadásul a porátfúvás és az égő járművek oltása során keletkezett sár nehezíti a takarítást. Az autópálya újranyitása a roncsok elszállítása és az útpálya takarítása után történhet meg – jelezte.Az Útinform tájékoztatása szerint a lezárt autópálya forgalmát az 1-es főútra terelik, Budapest felől a 27-es jelű Herceghalom, Győr felől a 39-es jelű Bicske csomópontnál. A megnövekedett forgalom miatt az 1-es főúton is hosszabb menetidőre kell számítani.

Íme a videók a helyszinről:

Hirdetés